SERIE A

MILAN - SPAL 1:0 Neuspjeli eksperiment novog trenera spasio adut s klupe

Foto: EPA

MILAN je na San Siru pobijedio SPAL s 1:0 ostvarivši tek drugu pobjedu u posljednjih sedam kola i prvu domaću nakon točno dva mjeseca.

Čovjek odluke na San Siru bio je Piolijev adut s klupe, Španjolac Suso koji je postigao lijep pogodak iz slobodnjaka u 63. minuti utakmice. Novom treneru Rossonera ovo je bila treća utakmica na klupi te ujedno i prva pobjeda nakon remija s Lecceom (2:2) i poraza od Rome (2:1).

Milan - SPAL Live Score

Milan je u većem dijelu utakmice dominirao, a osim dvije velike šanse u 12. minuti nije ozbiljnije prijetio golu gostiju u prvom poluvremenu. Tad su neprecizni bili Krzysztof Piatek i Samu Castillejo, a imenovanje potonjeg u početni sastav bilo je svojevrsno iznenađenje i eksperiment Stefana Piolija.

Španjolcu je ovo bio tek četvrti nastup u sezoni i osim pogođenog okvira gola u spomenutoj minuti nije previše napravio pa ga je Pioli u 57. minuti izvadio i - pogodio. Ušao je njegov sunarodnjak Suso i šest minuta kasnije poentirao prekrasnim udarcem iz slobodnjaka. Često su ga kritizirali proteklih mjeseci pa mu je ovaj pogodak došao kao veliko olakšanje i prvi je još od svibnja.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Druga izmjena koju je Pioli napravio u svom 4-3-3 sustavu uoči utakmice je zamjena Ismaela Bennacera za iskusnog Lucasa Bigliju i novak je pokazao dosta u odnosu na ono što je Argentinac sposoban napraviti na terenu. No te promjene nisu donijele ništa novo u Milanovoj igri. Opet je momčad teško dolazila do šansi i da nije bilo Susovog trenutka inspiracije, SPAL bi odnio veliki bod sa San Sira.

SPAL je jedinu pravu priliku na utakmici imao u 36. minuti kad je silovito iz daljine tukao Andrea Petagna, ali je to Gigi Donnarumma uspješno obranio.

Rossoneri su mogli zaključiti utakmicu u 79. minuti, ali je udarac Lucasa Paquete s desetak metara nakon solo prodora kojim je prošao dvojicu i pucao Etrit Berisha sjajno obranio.

Utakmicu je obilježio i ogroman broj žutih kartona. Ukupno osam podijelio ih je Marco Piccinini, od toga čak šest u drugom poluvremenu.

Hrvatski napadač Ante Rebić ostao je na klupi za pričuve tijekom cijele utakmice.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više