Milan trlja ruke: Lazio s igračem više ostao bez pobjede u 100. minuti

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON nevjerojatnog remija Cagliarija i Rome 2:2 na Sardiniji, gdje je domaća momčad s dva igrača manje (isključen Darijo Srna) zabila za remi sa zvukom sirene, gotovo preslikan scenarij viđen je i u Rimu gdje su Lazio i Sampdoria u šokantnoj završnici odigrali također 2:2. Time je najviše zadovoljan Milan, koji bi eventualnom pobjedom u nedjelju (20:30) nad Torinom pobjegao rivalima u borbi za Ligu prvaka i stigao na bod od trećeg Intera koji je izgubio kod Juventusa (1:0). 

>>> Srna pocrvenio, a Cagliari s dva igrača manje šokirao Romu u 95. minuti

Momčad Simonea Inzaghija, za koju je do 53. igrao Milan Badelj, gubila je od 21. minute golom kapetana gostiju Fabija Quagliarelle, koji je zabio šesti gol u posljednjih pet mečeva i potvrdio sjajnu formu.

Gosti iz Ligurije imali su vodstvo sve do 79. minute kada je krenuo show. Tada je na asistenciju petom Marca Parola iz blizine poslije prekida pogodio branič Francesco Acerbi i uveo dvoboj u dramatičnu završnicu. 

I onda je krenuo show u sudačkoj nadoknadi. Prvo je Bartosz Bereszynski u 92. dobio drugi žuti karton, odnosno crveni, pa su gosti ostali s igračem manje u finišu. Potom je uslijedio slobodni udarac, nakon kojeg je lopta pogodila u živom zidu jednog igrača Sampdorije u ruku i činilo se kako je ona bila pri tijelu. Međutim, sudac Davide Massa pozvao je VAR i gledao snimku te iznenađujuće odlučio kako je to penal za Rimljane. Ciro Immobile namjestio je loptu i hladnokrvno pogodio za preokret 2:1, čime se s po 10 golova izjednačio s Ronaldom (Juventus) i Piatekom (Genova) na vrhu ljestvice najboljih strijelaca lige ove sezone.

Sudac je zbog VAR-a produljio utakmicu sve do 100. minute, dok su tribine Olimpica već uveliko slavile, a onda doživjele totalni šok. Poslije duge lopte Dawid Kownacki glavom je proslijedio do Riccarda Saponare, a on u letu kung-fu udarcem lobao vratara Thomasa Strakošu i zabio za nevjerojatnih 2:2 sa zvukom sirene te spasio Samp s igračem manje od već viđenog poraza.

U trenucima velikog slavlja nakon utakmice njega su oduševljeni navijači Sampa doslovce skinuli golog...

Embed from Getty Images

Malo je reći da su igrači, stručni stožer i navijači Lazija ostali u nevjerici, dok su gosti burno proslavili čudesni pogodak i herojski remi u Vječnom gradu. 

Pročitajte više