Milan uspješan na gostovanju kod Genoe, Robinho promašio nemoguće

NOGOMETAŠI Milana slavili su u prvoj utakmici 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva kod do večeras neporažene momčadi na svom travnjaku – Genoe.

Prvo poluvrijeme završilo je bez pogodaka i bez uzbuđenja, ali zato su se momčadi, prvenstveno nogometaši Milana, djelomično iskupili u nastavku u kojem smo vidjeli dva pogotka, crveni karton i možda promašaj godine od strane Robinha.

Milan je poveo u 56. minuti preko Zlatana Ibrahimovića kojeg je u kaznenom prostoru "srušio" Gruzijac Kaladze. Sudac utakmice Domenico Celi nije imao izbora nego da Gruzijcu pokaže drugi žuti karton i uputi ga prema svlačionici. Usporena snimka pokazala je da je veći dio prekršaja Šveđanin ipak odglumio. Ibrahimović je bez ikakvih problema izveo jedanaesterac i doveo svoju momčad u vodstvo.

Nedugo nakon toga uslijedio je možda promašaj godine. Talijan Alberto Aquilani ukrao je loptu kod aut linije neopreznom Dainelliju, te ju oštro ubacio u peterac točnije na dva metra od gol linije. Na nju je natrčao Brazilac Robinho koji ju je poslao metar iznad grede. Sličnu stvar napravio je i prošlog tjedna u utakmici Lige prvaka protiv Barcelone.

Ipak, promašaj se nije osvetio Milanu, te je Antonio Nocerino, nakon vrhunske ubačene lopte Kevina Boatenga pokazao Robinhu kako se zabija sa nekoliko metara od gola. Do kraja utakmice imala je i Genoa nekoliko prilika za smanjenje prednosti, ali rezultat se više nije mijenjao.

Milan je pobjedom zasjeo na vrh Serije A, ali uz utakmicu više od trenutno drugoplasiranog Juventusa kojeg u nedjelju očekuje domaći sraz s pretposljednjom momčadi lige – Cesenom.

 

Serie A, 14. kolo:

Genoa - Milan 0:2 (Ibrahimović 56-11m, Nocerino 79)

Redoslijed: 1. Milan 27 (13 utakmica), 2. Juventus 26 (-1), 3. Udinese 24 (-1), 4. Lazio 22 (-1)...

Pročitajte više