Milan vratio legendu kluba i najavio velike stvari

Foto: Guliver Image/Getty Images

ČETIRI godine nosio je dres Milana i za to vrijeme osvojio je jedan naslov prvaka i jedan Kup Italije. Nije dugo igrao na San Siru, ali to je bilo dovoljno da bude izabran u klupsku Kuću slavnih. Brazilac Leonardo bio je jedan od najboljih igrača svog vremena, a s reprezentacijom Brazila osvojio je naslov prvaka svijeta 1994.

Leonardo je jednu sezonu bio i trener Milana, a dugo godina obavljao je posao sportskog direktora PSG-a. Brazilac se vratio u Milano i preuzeo je funkciju generalnog menadžera tehničko-sportskog područja.

Tu je vijest danas objavio klub.

"Novi Milanov put nastavlja se dovođenjem Leonarda De Arauja kao generalnog menadžera tehničko - sportskog područja. Ovo je veoma emotivan povratak za Milanove navijače, ali i sjajno pojačanje profesionalca s velikim iskustvom na međunarodnom nivou koji će ojačati konkurentnost momčadi širom svijeta", navodi se u priopćenju Milana i dodaje:

"Pod novom upravom nakon nedavne promjene vlasništva, primarni cilj kluba je povratak u europsku elitu. Promoviranje Leonarda na ovu funkciju dodatno nas približava tom cilju".

Pročitajte više