Milanov sportski direktor: Kalinić je vrlo tražen

Foto: EPA

NAKON što je ga Europska nogometna organizacija (UEFA) drastično kaznila izbacivanjem iz kontinentalnih natjecanja zbog kršenja financijskog fair-playa, muke po Milanu nezaustavljivo se nastavljaju.

>> UEFA potvrdila: Milan izbačen iz Europe

Milanov proračun - nula eura

S obzirom na novonastale uvjete, rukovodstvo talijanskog i europskog velikana izvrgnuto je besparici. Naučeni na luksuz, klupski navijači u sljedećim mjesecima neće moći uživati u spektakularnim transferima.

U klub su posljednjih dana, u statusu slobodnih igrača, pristigli Pepe Reina, Alen Halilović i Ivan Strinić. Od Fiorentine službeno je otkupljen Nikola Kalinić za 20 milijuna eura, kao i Fabio Borini koji je kupljen od Sunderlanda za pet i pol milijuna eura.  

"Imali smo manje prihoda od očekivanog. Budžet za transfere nemamo i morat ćemo imati više ideja. Nismo u stanju da razmišljamo o nečem specijalnom jer, ponavljam, nemamo budžet. Ako ste gladni, prvo morate zavući ruku u džep prije negoli uđete u restoran. Ili imate za kiflu ili za kavijar sa šampanjcem", figurativno je poručio sportski direktor Massimiliano Mirabelli.

Kalinić u izlogu

Milanov operativac potvrdio je kako je klub zatrpan upitima, pa tako i ponudama za Nikolu Kalinića (30).

"Imamo mnogo vrhunskih igrača i pojedini od njih su dobili ponude. Primjerice, Nikola Kalinić vrlo je tražen. Traže ga mnogi klubovi, a Atletico Madrid i Sevilla su mu trenutačno najbliži."

Nikola Kalinić, protjerani hrvatski reprezentativac sa Svjetskog prvenstva u Rusiji zbog nedoličnog ponašanja, tržišno je vrijedan 14 milijuna eura.

Fiorentina ga je krajem kolovoza 2017. godine za pet milijuna transferirala u Milan na jednogodišnju posudbu s otkupnom obvezom od 20 milijuna eura. U Milanovom je dresu, uz šest pogodaka i asistencija, u svim natjecanjima ubilježio 41 nastup. 

Prema mišljenju Milanovih navijača, njegov je transfer jedna od najgorih klupskih investicija u posljednjih nekoliko godina.

Pročitajte više