WIMBLEDON

Mili Poljičak izborio četvrtfinale Wimbledona za juniore

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NOVU POBJEDU upisao je 17-godišnji hrvatski tenisač Mili Poljičak, koji se plasirao u četvrtfinale juniorskog dijela turnira u Wimbledonu. Splitski tenisač pobijedio je sa 6:2, 7:5 Amerikanca Sebastiana Gorznyja u osmini finala.

Meč je počeo breakom Hrvata, inače petog juniora na svijetu, nakon čega je još jednom uzeo servis suparniku za vrlo lakih 6:2 u prvom setu. U uvodnom gemu drugog seta Amerikanac se nekako izvukao iz problema, no break Poljička uslijedio je kod 1:1. Ipak, Gorzny se nije predavao te je vratio izgubljeni servis kod 2:3 i potom je svaki tenisač držao svoj početni udarac do 5:5.

Tada je Poljičak napravio ključni korak prema pobjedi. Iskoristio je drugu break loptu u tom gemu za vodstvo 6:5 i potom osvojio servis-gem za pobjedu bez izgubljenog poena. Ukupno je Poljičak iskoristio četiri od čak 12 break šansi, dok je Amerikanac imao tri takve prilike i iskoristio je samo jednu.

U četvrtfinalu će mladi hrvatski tenisač igrati protiv Švicarca Kiliana Feldbauscha, inače šestog nositelja. U osmini finala Feldbausch je svladao Blockxa iz Belgije sa 6:7(5), 6:2, 6:0. Podsjetimo da je Poljičak prošle godine igrao četvrtfinale juniorskog Wimbledona, gdje ga je zaustavio kasniji pobjednik, Amerikanac Samir Banerjee.

Pročitajte više