Milićević: Cijeli Split živi za Hajduka, moramo svladati Dinamo

LJUBO MILIĆEVIĆ sutra će prvi put osjetiti kako je igrati derbije s Dinamom. 30-godišnji branič kojem se ljetos ispunila želja da zaigra za Hajduk je imao problema s ozljedom pa je propustio prijateljsku s Barcelonom i početak HNL-a. Igrao je samo u Europi protiv Stokea, a sutra na Poljudu čeka vatreno krštenje u hrvatskoj ligi.

"Velika je stvar to što ću u HNL-u debitirati protiv Dinama. Za mene je ostvarenje sna igrati u takvoj utakmici za momčad poput Hajduka i cijelu Dalmaciju. Svi žive za svoju momčad. U gradu su velike tenzije i očekivanja od utakmice", rekao je Milićević za australski FourFourTwo.

Australci navode da Torcida za utakmicu sprema 80 metara dugu zastavu.

"To je nam je tradicionalno najvažnija utakmica u sezoni. Veliko je rivalstvo između dvije momčadi, između dva grada i općenito između sjevera i juga. Navijači su fanatični. Grad živi za tu utakmicu, a nama je od životne važnosti osvojiti tri boda jer će u protivnom biti teško hvatati Dinamo."

Koji je recept za svladati Dinamo?

"Oni su opasna momčad s nekoliko dobrih pojedinaca. Ali, najvažnije je da budemo čvrsti i odigramo najbolje što možemo. Jedini način na koju možeš dobiti kvalitetnu momčad kao to je Dinamo da ostaneš kompaktan, taktički potkovan i koncentriran do kraj utakmice. Protiv takvih momčadi bilo kakva greška se kažnjava. Na nama je da ih stignemo, nema sumnje da su vrlo snažna momčad sa širokim kadrom koji ih može dugo nositi. No, nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji želimo."

Milićević je na kraju prenio još nekoliko dojmova s Poljuda.

"Ovo je krasno mjesto za život,klub je sjajan i velika je čast nositi dres momčad koja ima takvu povijest i tradiciju. Ponekad to ne mogu reći u jednoj rečenici", kaže Milićević.

Pročitajte više