Milijun kuna za gašenje vatre: Samo dio igrača Cibone dobio plaće



KOŠARKAŠI Cibone dobili su milijun kuna iz gradskog proračuna i fonda za poticanje vrhunskog sporta. Ta je svota dostatna za isplatu dijela igrača, no situacija je još uvijek daleko od blistave.

Iznos od milijun kuna redovita je rata isplate Ciboni iz gradskog proračuna i fonda za poticanje vrhunskog sporta. Taj će iznos biti iskorišten za plaće dijelu igrača, ne svima, i dijelu zaposlenika. Kapetan Cibone Marin Rozić još se oporavlja od ozljede, nije u skupini koja je isplaćena, no nada se da će naredni mjeseci donijeti stabilizaciju.

"Naravno da je lijepo što je bar nešto stiglo. Radi se o iznosu iz gradskog proračuna na koji smo računali. Neki igrači su dobili plaću, ja čekam red u ovoj drugoj skupini", kaže Roza uz ironičan osmijeh. Novac bi trebao dobiti uskoro, na putu su još dva milijuna kuna.

Naravno, do i njega su došle informacije o zainteresiranosti Emila Tedeschija i Atlantic grupe.

"Čuo sam o tome, Tedeschi je u Cedeviti pokazao da zna posao, jako bi nam pomogao njegov ulazak u klub. On bi dobio izlog u Europi, Cibona je brand i nadam se da će se to ostvariti", kaže Rozić, koji je već gotovo mjesec dana prikovan sa gipsom za krevet.

Trener Velimir Perasović samo je nakratko odahnuo kad je stigao novac, svjestan da je to samo kap u moru. Ne preuzme li Tedeschi Cibonu, budućnost kluba bit će krajnje neizvjesna. A prvi čovjek Atlantic grupe čeka reviziju klupskog poslovanja, čiji rezultati bi trebali biti poznati sredinom veljače.

Priča se o iznosima od 60- 80 milijuna kuna minusa, no pustimo da stručna analiza pokaže svoje. Teka tada biti će jasnije ima li nade za klub pod Tornjem.

Pročitajte više