Ministar Šuker primio izaslanstvo HOO-a

MINISTAR financija u Vladi Republike Hrvatske Ivan Šuker primio je izaslanstvo Hrvatskog olimpijskog odbora u kojem su bili predsjednik Zlatko Mateša i v.d. glavnog tajnika Josip Čop.

Tom prigodom čelnici HOO-a zahvalili su minsitru i Vladi na svekolikoj potpori hrvatskom športu tijekom 2004. što je zasigurno pridonijelo uspjesima hrvatskih športaša na brojnim međunarodnim natjecanjima, a posebno na Olimpijskim igrama u Ateni.

Predsjednik Mateša je u ime HOO-a izrazio zadovljstvo tretmanom športa u okviru nove porezne reforme rekavši da je napravljen značajan iskorak koji ide u korist športaša. HOO je također podržao što skorije donošenje zakona o športu, za koji drži da je u interesu športa u cjelini.

Čelnici HOO-a su upoznali ministra Šukera s financiranjem športa u 2005. godini, pritom zajedno razmotrišvi dio prihoda od igara na sreću, kao i potrebu da se tijekom prvih mjeseci ove godine napravi i njihov konačni obračun.

Ministar Šuker informiran je da je HOO 2004. godinu u financijskom smislu završio bez gubitaka i nema nepodmirenih obveza.

Pročitajte više