NBA

Golden State Warriorsi ipak ostali bez prvog izbora na draftu

Foto: Getty Images (ilustracija)

MINNESOTA TIMBERWOLVESI birat će prvi na ovogodišnjem NBA draftu, koji će se održati 16. listopada.

Rezultat je to sinoćnje draft-lutrije na kojoj su Wolvesi imali najveće šanse za dobivanje prvog izbora, zajedno s Golden State Warriorsima i Cleveland Cavaliersima.

Drugi će birati Warriorsi, a treći Charlotte Hornetsi, koji su imali tek osme najveće šanse. Chicago Bullsi su se sa sedmog pomaknuli na četvrto mjesto i tako dodatno potisnuli Cavse, koji će birati tek peti.

Prvaci iz 2015., 2017. i 2018. ovu su sezonu završili s najlošijim omjerom (15-50), ali tri najslabije momčadi imale su jednake šanse za dobivanje prvog picka.

Za razliku od prošle sezone, kad je bilo jasno da je Zion Williamson buduća superzvijezda koja odskače od ostatka generacije, ovaj put nema igrača za kojeg je jasno da će biti prvi pick.

Najzvučnije ime je LaMelo Ball, najmlađi član poznate obitelji koja je popularnost postigla zahvaljujući glasnom i pričljivom tati LaVaru, koji je bio ogromna medijska zvijezda kad je njegov najstariji sin Lonzo odlazio sa sveučilišta. Forsirao je da ga kao drugog odaberu LA Lakersi, što se i dogodilo, no prošlog su ga ljeta u trejdu za Anthonyja Davisa poslali u Pelicanse.

LaMelo nije igrao na koledžu, nego je prošlu sezonu proveo u Australiji igrajući za Illawara Hawkse, gdje je postao prvi igrač nakon 2005. s triple-doubleom u dvije uzastopne utakmice.

U samom vrhu prognoza redoslijeda drafta je i centar sveučilišta Memphis James Wiseman, no Timberwolvesima su najbolji igrači centar Towns i playmaker Russell pa se očekuje da bi mogli izabrati nekog od krilnih igrača poput Obija Toppina s Daytona ili Anthonyja Edwardsa s Georgije.

Pročitajte više