Miočić ipak u borbi za UFC titulu? Evo što je Jones rekao

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

TREBALA je to biti možda i najveća borba u UFC-ovoj povijesti. S jedne strane Stipe Miočić, najveći teškaš ikad, s druge Jon Jones, najveći umjetnik mješovitih borilačkih vještina svih vremena, kako je obojicu opisao prvi čovjek promocije Dana White. Borba zakazana za 11. studenog u Madison Square Gardenu otkazana je prije dva dana nakon ozljede Jonesa na treningu.

Jedan od najiščekivanijih mečeva u UFC-ovoj povijesti otkazan je zbog puknuća tetive Jonesa, aktualnog prvaka teške kategorije. Podsjetimo, do njega je došlo tijekom hrvačkog treninga Jonesa, a posljedice su takve da će morati na operaciju, potom i višemjesečnu rehabilitaciju kako bi se spreman vratio borbama. Odluči li se uopće 36-godišnji majstor vraćati nakon takve povrede.

Jones: Moj je plan da se Miočić i ja borimo

Pitanje je i bi li ta borba stigla prekasno za 41-godišnjeg Miočića, rekordera po broju pobjeda u borbama za naslov i po broju branjenja pojasa prvaka UFC-ove teške kategorije, koji se nije borio od ožujka 2021. Miočić je sanjao šansu za još jedan napad na titulu, a kad je do nje došao, Jonesova ozljeda odmaknula ga je od nje.

Iako su mnogi spremni ustvrditi da Miočić više neće imati takvu šansu, Jones se nada da hoće. O tome je govorio u videu koji je objavio na Instagramu.

"Htio bih zahvaliti Stipi Miočiću za sav trud koji je uložio. Također, žao mi je ga je, kao i njegovog tima. Cilj je otići na operaciju i što prije se vratiti na posao. Moj je plan da se Miočić i ja borimo i vjerujem da će se to i dogoditi", rekao je.

Pročitajte više