MIOČIĆEV NOVI IZAZIVAČ "Borba bi završila mojom podignutom rukom"

Foto: Getty Images

POBIJEDIVŠI Francisa Ngannoua (31) u Bostonu sredinom siječnja tekuće godine, Stipe Miočić (35) treći put obranio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji UFC-a. Usto, trijumfom je postao najuspješniji borac u povijesti divizije.

"Kada imate pojas i najviše obrana naslova u povijesti, onda nije teško Stipu Miočića proglasiti najboljim svih vremena", svojedobno je poručio UFC-ov šef Dana White.
 
Ususret srpanjskom meču s Danielom Cormierom, kada će svoju teškašku titulu braniti protiv aktualnog prvaka poluteške kategorije, Stipe Miočić dobio je novog izazivača. Gregoryja Hardyja (29), nekadašnju zvijezdu NFL kluba Carolina Panthersa koji ga je odbacio zbog optužbi za obiteljsko nasilje.
 
"Moja borba snova je borba sa Stipom Miočićem. Naravno, završila bi podignutom rukom Gregoryja Hardyja", izjavio je Miočićev izazivač pred kojim je skorašnji ulazak u UFC.
 
Gregory Hardy bez iskustva je u najelitnijoj svjetskoj organizaciji. Svoje borilačke vještine dosad je brusio u MMA-u. U tri dosadašnja nastupa triput je ponio titulu pobjednika. Uskoro će, na poziv UFC-ova čelništva, sudjelovati u emisiji Dana White’s Tuesday Contender Series koja bi mu trebala zajamčiti nastup u UFC-u, pa i eventualnu borbu sa Stipom Miočićem koju javno zaziva. 
 
"Trenutačno sam iznad oblaka jer ovo je prilika kojoj sam se nadao i za koju sam trenirao. Nisam mogao biti sretniji kada je došao poziv za nastup. Moj je cilj doći i pokazati koliko mogu. Svakako je cilj postati najbolji na svijetu. Ne mogu dočekati svoju priliku. Pružit ću sve od sebe kako bih se izborio za UFC-ov ugovor. Kasnije ću ići korak po korak", ambiciozno je rekao Gregory Hardy kojeg krasi izuzetno snaga i brzina.
 
 

Pročitajte više