Mirela Skoko-Ćelić nije uspjela - za finale nedostajala tri kruga

TRI SU kruga nedostajala hrvatskoj pištoljašici Mireli Skoko-Čelić za plasman u finale discipline 10m zračni pištolj na Olimpijskim igrama u Ateni.

Sa pogođenih 381 krugom Osječanka je zauzela 15. mjesto u kvalifikacijama, a sa 384 kruga se ulazilo među osam najboljih koje će popodne na streljani Markopuolo pucati za medalje.

Meč je bio izuzetno težak, Mirela se trudila koliko je mogla, puno je odlagala pištolj, no unatoč tome završila je šest minuta prije isteka zadanog vremena, pa nije morala forsirati na kraju.

Nakon prve dvije serije naša pištoljašica je imala samo krug manje od prvoplasirane Jasne Šekarić, također Osječanke koja nastupa za SiCG.

Treća serija je bila ključna, Skoko-Čelić je bila puno nervoznija, češće je odlagala pištolj i čak izlazila na razgovor sa trenerom Zvonimirom Kovačevićem.

U toj seriji pogodila je tek 94 kruga, a u zadnjoj, četvrtoj 95 krugova i plasman u finale je izmakao. Mirela je u ovoj disciplini bila peta na Svjetskom prvenstvu u Lahtiju, no u Ateni je pucala među doista najboljima na svijetu, višestrukim svjetskim, olimpijskim i kontinenetalnim prvakinjama.

"Ja sam čak i zadovoljan poretkom, ne i rezultatom jer Mirela puca i 389 krugova, što bi ovdje bilo dovoljno za prvo mjesto.

Bilo joj je teško, trema je učinila svoje pa i činjenica da su kamere Hrvatske televizije stalno bile iza nje. Pucala je na mjestu broj 33., a upravo na toj poziciji bio je ispust od klima-uređaja, koji joj je stalno puhao u glavu. Mislim da su tu klimu mogli i isključiti jer je smetao Mireli i još dvjema-trima djevojkama, a ne svima", kazao je trener Zvonimir Kovačević, dodavši kako bi plasman bio puno bolji da se pucalo na decimalu.

Najbolji rezultat kvalifikacija imala je Šekarić (387), a olimpijska pobjednica Gruzijka Nino Salukvadze bila je tek četrnaesta, sa krugom više od naše predstavnice.

Mirela Skoko-Čelić u srijedu puca disciplinu 25 m pištolj, s početkom u 8 sati po hrvatskome vremenu. To će se natjecanje, za razliku od današnjega, održati na otvorenome, a trener Kovačević od Mirele očekuje 575 krugova, što bi bilo dovoljno za finale.

(Izvor fotografije: FaH)

Pročitajte više