Mirjam Haber pobjednica turnira u dresurnom jahanju

KONJIČKI klub Purgerski K.K. organizirao je na Zagrebačkom hipodromu Regionalni turnir u dresurnom jahanju na kojem su u pet utakmica umijeća dresurnog jahanja pokazala 33 jahačka para iz osam hrvatskih konjičkih klubova.

Pred sucima jahači su, po strogo određenim pravilima dresurnog jahanja, trebali pokazati umijeće upravljanja konjem - kretanje, zamah i potisak, poslušnost konja - te svoje držanje tijekom utakmice.

U najlakšoj kategoriji "P", najbolji su bili: 1. Gordana Pavić iz KK Zagreb na "Kotumu" (292 boda - srednja ocjena 6.95), 2. Patricia Piškurić iz KK Pony Express na "Versusu" (256 - 6.1), 3. Grace Glover iz Trajbar Team na "Cortini" (246 - 5.86).

Prva tri mjesta u drugoj utakmici, kategorije "A" osvojili su: Iva Jurak, Purgerski KK na "Fairground 2" (374 - 6.56), Patricia Piškurić iz Pony Expressa na "CEst La Vie" (363 - 6.37) te Ivan Grčić iz Alkara na "Jolly Jumperu" (362 - 6.35).

U utakmici kategorije "L": 1. Tana Car, Purgerski KK na "Cover Girl" (424 - 6.42), 2. Marija Oršić, Pony Express, na "Avelinu" (418 - 6.33), 3. Lucija Milinković, Pony Express, na "Navajo Spiritu" (414 - 6.27).

U četvrtoj utakmici, kategorija "L-KUER" uz glazbu, pobijedila je Lucija Milinković na "Navajo Spiritu", druga je bila Petra Musa na "Cony", a treće mjesto zauzela je Zvjezdana Klarić na "Napolitano Mara".

Mirjam Haber iz KK Đakovo na "Hitanu" pobijedila je u posljednjoj i najtežoj utakmici u kategoriji "M". Drugo mjesto zauzeo je Tihomir Ajduković iz Alkara na "Lady Like", dok je treća bila Marija Oršić iz Pony Expressa na "Avelinu".

Pročitajte više