Mirko Filipović - 9 borbi bez poraza

NAJBOLJI hrvatski majstor borilačkih vještina Mirko Filipović u borbi ´ultimate fighta´ ponovno je pobijedio japanskog borca Kazuyukija Fujitu.

Dvoboj Cro Copa i Fujite bila je glavna borba večeri na turniru Inoki Bom Baye, održanom pred 50.000 gledatelja u Saitama Areni blizu Tokija.

Ovaj puta Filipović nije bio tako brz kao u kolovozu, kada je Fujitu nokautirao već u prvoj rundi.

Japanac je dočekao kraj meča, ali je prethodno čak tri puta bio na podu. Za suce nije bilo nikakve dvojbe, pobjeda je pripala hrvatskom borcu.

Nakon meča Mirkov manager je rekao da je Mirko Fujitu udarao po glavi, na parteru ga je dotukao koljenima, Fujita se nije mogao maknuti.

Mirkova borba na parteru iznenadila je sve. Poznato je kako je Mirko stand up borac, poznat je po svom high kicku, a u posljednjih nekoliko borbi više pažnje je posvetio ručnim tehnikama.

No, nitko se nije nadao da će Mirko na parteru biti toliko dobar, a kamoli bolji od Fujite, koji je također ostao iznenađen Mirkovim tehnikama.

U prvoj rundi Mirko i Fujita uglavnom su se odmjeravali, dobar je bio jedino pokušaj Fujite da sruši Mirka, no naravno da mu to nije uspjelo.

Druga runda donijela je malo više akcije, Mirko je uspješno parirao Fujiti, koji se nije znao obraniti od Mirkovih low kick udaraca.

U trećoj rundi Mirko je udarao Fujitu koljenima, pa je Fujita završio s potresom mozga i u bolnici. Iako nije bio nokautiran, za suce nije bilo dvojbe.

Ovom pobjedom Mirko je nastavio seriju odličnih borbi. Naime, u 9 posljednjih borbi niti jednu nije izgubio.

Posljednji put je izgubio početkom 2001. od Kanađanina Michaela McDonalda. Nakon toga pobijedio je Yanagisawu, Sakurabu, Nagatu, Fujitu, Bonjaskog i Hunta, a remijima je završio borbe sa Silvom i Takadom.

U 2003. Mirko će imati nekoliko borbi, a nastupit će i na K-1 Grand Prix turniru. U ožujku će se vjerojatno boriti s Costom, a u kolovozu s opakim Minotaurom.

Mirku je borba s Minotaurom velika želja, i već neko vrijeme čeka tu borbu.

Pročitajte više