"Mamić glumata kako bi se opravdao jer mu momčad nije zapucala na gol"

OGLASIO se Mirko Klarić, bivši skupštinar i jedan od lidera Hajdukove privatizacije, a aktualni član Nadzornog odbora, čovjek kojeg je Zdravko Mamić optužio da ga je pokušao potegnuo volejom u svečanoj poljudskoj loži. "Optuženi" je jučer izgasio mobilnu stanicu, no upornost se isplatila, pa smo uspjeli čuti drugu stranu priče. A ona je, očekivano, sasvim drugačija od one koju je novinarima prezentirao Zdravko Mamić.

"U riječima gospodina Mamića nema nimalo istine. Niti u ludilu ne bih pokušao udariti gospodina Mamića. Da je suprotno, siguran sam i da ne bih promašio. Imam 50 svjedoka koji su sjedili u svečanoj loži. Nadalje, Mamić kaže da je sjedio dva reda ispred mene i to je laž, sjedio je red ispod mene. Njegova priča samo se uklapa u atmosferu koju stvara nakon derbija, a koja je maliciozna. Mamić priziva urotu;  sudac je razbojnik, a on je tamo neki branitelj purgeraja, ili što god da si umišlja. Zapravo, Mamić samo želi oprati vlastitu odgovornost pred navijačima Dinama jer njegova momčad u dvije utakmice nije zapucala na gol.", u dahu je izreferirao Klarić u razgovoru za Index.

Nadalje, Klarić otkriva da je do prepucavanja u loži došlo jer se Mamić ponašao krajnje neprimjereno i nekulturno u trenutku kada su s tribine Boysa prema zapadu počele letjeti baklje.

"Dotični je gospodin našim navijačima pokazao "šaku do lakta", počeo je vikati, skakati i ponašati se jako neukusno. Nas nekoliko pokušali smo ga smiriti, upozorili smo ga da se tako ne ponaša u svečanoj loži Hajduka. Samo smo ga zamolili da se ponaša normalno, kakav volej on spominje...", nasmijao se Klarić koji je kao i svaki pravi Hajdukovac sretan zbog povratka na čelo ljestvice, ali i pomalo tužan jer se prekrasna atmosfera derbija stavlja u loš kontekst.

"Mamić je svojim istupima samo pokazao koliko je ljubomoran na Hajduk. Atmosfera derbija bila je fantastična i trebali bi se zalagati da svaku utakmicu gleda toliko ljudi, a ne 2000 koliko ih u Zagrebu prati Dinamove utakmice. Hajduk ima pravu atmosferu koju je prenio na derbi i to bismo svi zajedno trebali čuvati, a ne da se glupostima koje plasira Zdravko Mamić dobiva kontra-produkt, a sve s ciljem da se on obrani pred vlastitim navijačima.", zaključuje Klarić.

D.R.
Foto: Index, Joško Ponoš/Cropix

Pročitajte više