Mirko: Spreman sam za Silvu, Wanderlei: Nokautirat ću ga

MIRKO FILIPOVIĆ će morati savladati brazilskog borca Wanderleia Silvu, Prideovog prvaka u srednje teškoj kategoriji, želi li u finale prestižnog Grand Prix turnira. Tvrdi kako je spreman, te da će se potpuno pripremiti.

"Bit ću spreman 100 posto, mentalno i fizički. Neću dopustiti da me zaustave ozljede ili da 10. rujna dođem nespreman. Ne želim poslije za ničim žaliti. Molim navijače da me podrže." - poželio je Mirko, a želja će mu se sigurno ispuniti, jer iza sebe ima milijune navijača, od Hrvatske, SAD-a do Japana.

Parove je objavio generalni direktor Pridea Nobuhiko Takada, a nakon što je pročitao sudionike prve borbe - Wanderleia Silvu i Mirka Filipovića, 500-tinjak japanskih navijača je oduševljeno zapljeskalo. Jer, prema anketama među navijačima, upravo je ta borba dobila najviše glasova.

"Posljednji puta smo remizirali (krajem travnja 2002. godine op.a), a borba je nakon pet rundi završila bez pobjednika, no suci su loše procijenili, ja sam trebao pobijediti. Puno se pričalo o našem revanšu, no nije se nikada dogodio. Dugo sam čekao ovu priliku i želim je iskoristiti. Ovoga puta ga želim nokautirati." - kazao je Wanderlei Silva nakon što je doznao ime svog protivnika. Na službenim stranicama brazilskog borca, navijači su također željeli upravo ovu polufinalnu borbu.

"Pride će biti ponosan na našu borbu. Dat ćemo sve od sebe kako bi se odužili našim navijačima. Prvak sam u srednje teškoj kategoriji, a Grand Prix mi je veliki izazov i definitivno želim pobjedu." - dodao je Silva, a prenose službene stranice Pridea.

Minotauro vs. Barnett

U drugoj polufinalnoj borbi susrest će se Antonio Rodrigo Nogueira i Josh Barnett. Minotauro tvrdi kako je presretan što će imati priliku ponovo se popeti na vrh na najjačem Prideovom turniru.

"Treniram naporno od posljednjeg Grand Prixa. Moj prvi protivnik bit će Josh Barnett koji je odličan borac, tako da nas očekuje zanimljiv meč. Planiram ga pobijediti polugom." - najavio je majstor jiu-jitsua.

I Josh Barnett je zadovoljan odlukom Prideovih čelnika, jer će svoje sposobnosti odmjeriti s bivšim prvakom.

"Jedan je od najkompletnijih boraca na svijetu, a još ga nitko nije uspio "dokrajčiti" u ringu. Nadam se kako ću baš ja biti prvi." - najavio je Barnett.

Četvorica boraca će 10. rujna tražiti prolaz u finale prestižnog turnira, koji se održava istu večer, a pobjednik Grand Prixa će se za naslov najboljeg ultimate fightera boriti protiv Fedora Emalianenka.

S.H.
Foto: Borba Silve i Filipovića iz 2002. godine 

Pročitajte više