CRO COP

"Mirko stalno pita za borbu s Fedorom. Borba bi bila u Moskvi..."

Foto: Screenshot

UOČI borbe s Royem Nelsonom Mirko Filipović je na jedno od pitanja fanova vezano za moguću borbu s Fedorom Emilianenkom odgovorio kako je to završena priča i kako će se prije boriti s Federerom. Međutim čini se da još postoji šansa za novi okršaj dviju legendi ultimate fighta.

Barem se tako može zaključiti iz intervjua koji je predsjednik Bellatora Scott Coker dao za MMA Junkie.

"Uvijek sam govorio da ako Fedor želi borbu u Rusiji ili u Japanu prije odlaska u mirovinu, bilo bi to vrlo zabavno. Pogotovo bih želio borbu u Moskvi. Znam da Mirko želi uzvrat protiv njega jer su me iz njegova tabora često pitali o njemu. Ali o tome bih morao razgovarati s Fedorom", rekao je Coker.

Mirko se borio s Fedorom još daleke 2005. u organizaciji PRIDE i izgubio jednoglasnom odlukom sudaca u veličanstvenom okršaju koji mnogi MMA fanovi i danas pamte kao kultni.

Coker nije otkrio kad je posljednji put dobio upit iz Cro Copova tabora o borbi s Fedorom, ali ona bi vjerojatno bila savršen oproštaj za obojicu od sporta u kojem imaju status legendi. I sam Mirko je po povratku u Zagreb iz Amerike spomenuo Fedora, ali nije djelovao ni previše zainteresirano ni previše uvjereno u takav rasplet.

"Želim se prvo dobro odmoriti. Osjećam se sjajno, Bellator je jako dobra organizacija, nema kompliciranja. Već ranije sam rekao da želim odraditi još jednu ili dvije borbe. Fedor? Ne znam. Revanš s Nelsonom? Ne vjerujem, on svašta govori"

Podsjetimo, bio bi to Mirku osmi revanš u karijeri, a svih sedam prethodnih je dobio, uključujući ovaj najnoviji protiv Nelsona, kojem je uzvratio za poraz iz 2011. godine.

Pročitajte više