CRO COP

Mirkov učenik uzeo pojas: "Borio sam se za Hrvatsku i Balkan"

Foto: Getty Images / Guliver Image, Instagram

IAKO SE Mirko Filipović jučer na tužan način morao oprostiti od svoje karijere, iz njegovog tima stiže i jedna lijepa vijest. Satoshi Ishii, legendarni japanski borac i nekadašnji olimpijski pobjednik u judu koji već mjesecima živi i trenira u Zagrebu kod Cro Copa, osvojio je novi pojas!

Dogodilo se to danas u Japanu, u organizaciji Heat, čime je postao njen novi teškaški prvak. U drugoj rundi savladao je Brazilca Callyugibrainna de Oliveiru polugom koja ga je prisilila na predaju. Ishii je sada na skoru od 20 pobjeda, 8 poraza i jednog remija. 

Pobjedu i novi pojas ovjekovječio je slikom na Instagramu na kojoj je ponosno digao hrvatsku zastavu uz riječi: "Osvojio sam još jedan pojas. Borio sam se za Hrvatsku i Balkan.” Japanac je nedavno potvrdio kako će zatražiti hrvatsko državljanstvo te kako Hrvatsku sada smatra svojom domovinom. 


Priča o vezi između Mirka Filipovića i njega nevjerojatna je. Ishii je, kad je prelazio iz juda u slobodnu borbu, posjetio vidovnjakinju Japanu koja mu je rekla kako će mu baš Cro Cop promijeniti karijeru. Kada je nekoliko godina kasnije ugovorena međusobna borba za pojas u IGF organizaciji, Japanac je mislio kako je to pobjeda koja će ga kroz velika vrata uvesti u svijet slobodne borbe. Ipak, Cro Cop je slavio prekidom, ali Ishii nije odustajao, već je dogovorio i drugi meč. Pogađate, Mirko ga je opet pobijedio i obranio pojas. Tada je japanski borac shvatio da tajna prekretnice u karijeri ne leži u Cro Copu kao suparniku, nego u Cro Copu kao treneru. Ishii je mnogo napredovao otkad je u Zagrebu te je upisao četvrtu pobjedu u nizu. 
Drugi član Cro Cop teama, Saša Milinković, poražen je tehničkim nokautom od Korejca DA Un Junga. 

 

Pročitajte više