Misimović sve bliži odlasku iz Wolfsburga

KONFLIKT između trenera nogometaša Wolfsburga Lorenza-Günthera Köstnera i glavnog organizatora igre Zvjezdana Misimovića očito je ostavio duboke razdore u svlačionici kluba. Njemački tjednik Sport Bild u novome tiskanom izdanju tvrdi da je rastanak između bosansko-hercegovačkog reprezentativca i još uvijek aktualnih prvaka Bundeslige i više nego izvjestan.

Misimovića je zasmetalo što ga je Köstner, trener koji zapravo samo privremeno odrađuje posao nakon odlaska Armina Veha, dvaput uzastopno (HSV i Bayern) mijenjao nezadovoljan njegovim učinkom. Javno je o tome progovorio u novinama (Kicker), nakon čega su ga u klubu - kako trener, tako i sportski direktor Dieter Hoeness - pozvali na red.

"Očekivao sam njegovu reakciju na izmjene kroz bolje igre na travnjaku, a ne svađama i prozivkama po novinama", izjavio je Köstner.

Nijemci pišu da je trenerovo ponašanje potvrdilo Bosancu, lani najboljem asistentu Bundeslige sa rekordnih 20 asistencija, da nije nezamjenljiv. Obzirom da su Volfsburžani tek 12-plasirana momčad ljestvice i da sljedeće godine gotovo sigurno neće igrati u Europi, što je minimum Misimovićevih očekivanja, gotovo je sigurno da će Misimović na kraju sezone željeti raskinuti ugovor s klubom, koji zasad važi do ljeta 2013. godine.

"U budućnost zasad gledam samo do ljeta ove godine. Nakon toga ćemo vidjeti kako dalje. U međuvremenu, pokušat ću pomoći momčadi koliko god budem mogao. Želim još reći da i dalje mislim igrati u prvom redu za momčad i za sebe samoga, a ne za trenera", konstatirao je Misimović očito se opredijelivši na nastavak medijskog prepucavanja s Köstnerom.

Pročitajte više