Mišković: Konferencijska liga nije ono što smo mislili

Screenshot: NK Rijeka

PREDSJEDNIK Rijeke Damir Mišković za službenu stranicu kluba govorio je o pripremama za iduću sezonu SuperSport HNL-a. Podsjetimo, Rijeka je jako loše ušla u prošlu sezonu. Dragan Tadić i Serse Cosmi dobili su otkaze kao treneri, a onda je došao Sergej Jakirović

Momčad je proigrala i u drugom dijelu prvenstva skočila do četvrte pozicije koja je klubu donijela kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Rijeka je u ljeto 2022. godine dovela brojne igrače, od kojih se mnogi nisu pokazali kao dobre odluke te ih je Jakirović prekrižio. Riječani su ovog ljeta pak doveli Niku Jankovića, Marca Pašalića, Marijana Čabraju, Dejana Petroviča i Franju Ivanovića.

"Ja sam superzadovoljan pojačanjima. Trener, sportski direktor i svi mi u klubu ovaj smo put ciljano dovodili igrače. Danas smo imali ozbiljan sastanak sa stručnim direktorom i sportskim direktorom. Svi su zadovoljni kako rade i napreduju. Malo su umorni, ali to je dio ovih dana u Kranjskoj Gori", rekao je Mišković.

"Na zimu prošle godine sam bio ljutit"

"Optimist sam u svemu. Uvijek želim najviše ciljeve i uvijek želim biti prvi, osvajati kupove... No nije uvijek baš tako. Uvijek im zadajem visoke ciljeve, to znamo između nas. Neuspjeh je ne uđe li se među prva tri-četiri kluba.

Prošle godine smo malo zaplivali, ali ajde... Ubrzali smo se i vratili. Na zimu sam bio ljutit zbog mnogo toga. Vratili smo se u normalu, popričali smo i idemo naprijed. Nadam se da ćemo opet igrati atraktivno i zadovoljiti publiku. U sportu se nikad ne zna, nadamo se najboljem", dodao je.

Rijeka će u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrati protiv pobjednika duela Dukagjini (Kosovo) / Europa (Gibraltar). Utakmice drugog pretkola su 27. srpnja i 3. kolovoza. Koga god izvučemo u trećem krugu, moramo ići na pobjedu. Moramo doći barem do play-offa. Vidjet ćemo koga ćemo tamo izvući.

Konferencijska liga više nije ono što smo mi mislili. Zbilja dolaze ozbiljni klubovi, to je drugačije nego što smo mislili. Klubovi koji su došli u tu ligu stvarno su jaki da bismo se mi možda njima suprotstavili. Ali dat ćemo sve od sebe. Tu smo s navijačima da pomognemo i pobjedom. Nije tragedija ako ne uđemo u Konferencijsku ligu", zaključio je Mišković.

Pročitajte više