MIŠKOVIĆ KUPUJE RIJEKU Najavljuje i veliku promjenu u igračkom kadru

Foto: NK Rijeka

NA RUJEVICI se sprema velika promjena. Ne u igračkom kadru, ne na klupi, već u vlasničkom smislu.
 
Damir Mišković otkrio je kako planira otkupiti klub od Gabrielea Volpija.
 
"Rijeka će se ovaj tjedan, ili za najkasnije dva, redefinirati u vlasničkom smislu. I, ma koliko je to tu, sasvim blizu nas, ja još uvijek ne mogu sa sigurnošću istaknuti kakav će biti konačni rezultat, kakav nas rasplet očekuje. Da se razumijemo, kad smo prije pet godina dolazili, Social Sport je odigrao ključnu ulogu. Njegovim smo sredstvima sanirali dugovanja, oformili novi stručni stožer, krenuli u pobjednički niz. Ja sam spreman učiniti sve kako bismo uspjeli u otkupu vlasničkih udjela, kako bismo vlasnički napravili najnoviju Rijeku. No, to traži vrlo iscrpne pregovore koji se ipak privode kraju", rekao je predsjednik Rijeke.
 
Pod kojim uvjetima Mišković planira otkupiti klub od Volpija, točnije njegovog fonda Social Sporta?
 
"Zna se koliko je u klub i u infrastrukturu uloženo. Zna se kolika je vrijednost Rijeke. Ono što je u nogometu nemoguće procijeniti, jer je ovisno o rezultatima, pitanje je perspektive. Mada, kad se u ovom trenutku osvrnemo unazad, ne bismo se trebali bojati ni te komponente. Baš sve što smo 2012. godine zacrtali je i ostvareno, pa i mnogo više ako govorimo o emocionalnom kapitalu", otkrio je Mišković za Novi list.
 
Cilj nove vlasničke strukture je biti u vrhu hrvatskom nogometa i nastupati u Europi, a prva velika promjena bit će orijentacija na vlastite igrače iz škole nogometa jer dosad mlađi igrači nisu često dobivali priliku u prvoj momčadi.

Poručio i da će kao vlasnik puno češće biti u klubu nego ranije...
 

Pročitajte više