HAJDUK

"Mislili smo da je Hajduk već prošao. I mi smo zatečeni"

Foto: Facebook

HAJDUK je sinoć ispao iz Europa lige domaćim 1:3 porazom od malteške Gzire United protiv koje su slavili na Malti s 2:0 i činilo se da će utakmica u Splitu biti samo odrađivanje formalnosti.

Ipak, Maltežani su se pokazali kao ozbiljan protivnik i šokirali Oreščaninove igrače preokrenuvši ukupnih 3:0 zaostatka, koliko je Hajduk imao nakon što je rano poveo na Poljudu. 

Pobjeda protiv Hajduka na Malti je dočekana očekivano trijumfalno, Hajduk je poznat u europskih okvirima kao velik klub, a kako izgleda slavlje na Malti, opisao nam je novinar portala Times of Malta, Gianluca Lia.

Malteški novinar tvrdi nam kako slavlje još uvijek nije prestalo, ističe kako društvene mreže na Malti gore, ali i da na ulicama i u kafićima nitko ne priča ni o čemu drugom osim o pobjedi nad Hajdukom. 

"Nitko nije očekivao ovakvu pobjedu, Hajduk je velik klub i svi su ostali malo zatečeni ovim velikim uspjehom. Slavi se, samo se o tome priča, ovo je pravi pothvat", rekao nam je Lia pa otkrio kakva je atmosfera bila prije utakmice s Hajdukom:

"Nismo mogli ni sanjati ovo. Nijedan medij s Malte nije imao novinara u Splitu, za nas je ovo bilo gotovo još nakon prve utakmice. A onda je uslijedio šok i sjajna pobjeda."

A kako je to doživjela momčad koja je trijumfalno srušila Hajduk?

"Oni bi danas oko 18 sati trebali stići na Maltu, nisu imali čarter let ni direktnu liniju pa su išli preko Turske, onda će se više znati", naglasio nam je kolega s Malte i time zaključio razgovor u kojem je još jednom dokazao o kako skromnom klubu je riječ. 

Pročitajte više