Misteriozna smrt kamerunskog reprezentativca

"DEČKI, moramo pobijediti ovu utakmicu čak ako zato morali i umrijeti na terenu", rekao je MarcVivien Foe svojim suigračima iz reprezentacije Kameruna na poluvremenu polufinalnog dvoboja Kupa Konfederacija protiv Kolumbije.

Samo pola sata kasnije Foe je kolabirao na terenu, te ubrzo potom i preminuo.

Kapetan Kameruna Rigobert Song u nevjerici je rekao:

"Ovo je grozno. Nikada nisam proživljavao ništa slično. Marco nije bio bolestan, kako se ovo moglo dogoditi?", kaže Song, te nastavlja:

"Zajedno smo krenuli u svijet nogometa kao djeca. Bili smo susjedi u Yaoundeu, a toliko toga smo zajedno proživjeli i po dolasku u Europu, bio mi je poput brata. Jučer na poluvremenu posljednje su mu riječi bile Dečki, moramo ovo dobiti makar umrli na terenu. Na kraju je on ispao žrtva".

"Finalnu utakmicu ćemo igrati u uspomenu na Marca. Nadam se da ćemo zajedno s francuskim igračima prirediti svetkovinu nogometa u Marcovu počast. Zatim ćemo svi zajedno otići u Kamerun gdje ćemo ga pokopati", zaključio je Song.

Uzrok smrti nije srčani udar

Tijekom autopsije na tijelu nesretnog kamerunskog reprezentativcu Marca Viviena Foea nije primijećeno ništa neuobičajeno, izjavio je lyonski javni tužitelj Xavier Richaud.

"Prvi rezultati nisu pokazali ništa nenormalno, ali sada sa sigurnošću možemo reći da uzrok smrti nije bio srčani udar. Sada su na redu toksikološki testovi, čiji rezultati neće biti poznati ovako brzo", dodao je Richaud.

Iako je Foe uoči kobnog dvoboja s Kolumbijom u polufinalu Kupa Konfederacija patio od želučanih problema, liječnik kamerunske reprezentacije Olivier Assamba odbacio je bilo kakvu povezanost tih problema s igračevom smrti.

"Foe nije patio od infekcije. Njegove želučane probleme smo riješili infuzijom natrijeva klorida. Večer prije utakmice igrač se osjećao dobro", kazao je Assamba.

S obzirom da su se Foeu oči iskolačile odmah nakon što je kolabirao, službeno mišljenje FIFA-e je da je igrač odmah upao u komu.

Pročitajte više