Mlada zvijezda Barcelone u čudnoj situaciji nakon odluke suda

Foto: EPA

ŠPANJOLSKI sud nevažećim je proglasio ugovor veznjaka Gavija (18), nakon čega je nevjerojatni talent obrisan iz momčadi Barcelone na službenoj stranici La Lige. Time su poručili kako Gavija ne smatraju članom seniorske momčadi, već dijelom katalonske akademije.

Mundo Deportivo navodi kako će Gavi unatoč tome normalno nastaviti igrati za Barcelonu i španjolsku reprezentaciju. "Barcelona će se žaliti na odluku, a Gavijev status neće se promijeniti do lipnja. Čeka se da klub riješi problem s financiranjem plaće", objavili su Španjolci.

"Situacija postaje čudna"

Objašnjavaju kako Gavijev ugovor, potpisan u rujnu prošle godine, prema kojem će se u klubu zadržati do 2026. godine i koji sadrži otkupnu klauzulu od milijardu eura, i dalje vrijedi, ali je "na čekanju".

Mundo Deportivo stoga ističe kako situacija postaje čudna jer "nije jasno hoće li Gavi 30. lipnja biti slobodan igrač ako ga ne registriraju ili je to vrijedilo do kraja zimskog prijelaznog roka". Gavi ima 84 nastupa za Barcelonu, od kojih 37 ove sezone. Prema Transfermarktu, jedan od najvećih svjetskih talenata vrijedi 90 milijuna eura.

 

Pročitajte više