Mladen Ivančić više nije trener Rijeke

MLADEN IVANČIĆ je jutros podnio ostavku na mjestu trenera nogometnog kluba Rijeka te je kao razloge naveo zdravstvene i osobne probleme.

Rijeku je protiv Šibenika na Kantridi, kada su gosti odnijeli sva tri boda prošloga vikenda (0:1), vodio pomoćni trener Stjepan Ostojić. Ivančić je bio u nemogućnosti biti na klupi zbog upale pluća. Također je isticao kako se teško nosi sa stresom koji prisutan od kada je postao trener momčadi s Kantride.

Jutros je Mladen Ivančić na osobni zahtjev podnio ostavku na mjesto trenera prve momčadi ističući da je tu odluku donio zbog zdravstvenih i osobnih problema.

Inače, Rijeka je trenutno na sedmom mjestu u HNL-u te se ne nalazi na poziciji koja je u skladu s očekivanjima Uprave kluba s Kantride. U prvih deset kola HNL-a ove sezone su ostvarili četiri pobjede, dva neriješena te četiri poraza.

 Također, Riječani su vrlo rano ispali i u Intertoto kupu ovoga ljeta, kada su neočekivano nadigrani od makedonske Renove. Tada je Zlatka Dalića zamijenio upravo Mladen Ivančić.

Sportski direktor Rijeke Mladen Rubčić je prije dva dana, govoreći o riječkim rezultatima i optužio Ivančića kao glavnog krivca za ne baš uvjerljive igre momčadi s Kantride.

Očekuje se da će Stjepan Ostojić biti samo privremeno rješenje, dok se ne nađe novi trener koji će dalje voditi riječki klub nakon reprezentativne stanke. Riječani su već kontaktirali i Igora Pamića, trenera Karlovca, vodeće momčadi druge hrvatske lige, no on je, kako se čini, odbio mogućnost da preuzme vođenje Rijeke jer želi svoj klub uvesti u prvu ligu.

M.Š.
Foto: NK Rijeka

Pročitajte više