MMA

Mladi Conor McGregor srušio je borkinju na sparingu. Trener ga je prebio

Foto: Getty Images

BORILAČKA karijera Conora McGregora započela je 2007., a godinu kasnije počeo je raditi s trenerom Johnom Kavanaghom, s kojim je i danas.

Kavanagh se u razgovoru za Irish Independent prisjetio zajedničkih početaka. Točnije, anegdote s jednog od prvih Conorovih treninga u njegovoj dvorani Straight Blast Gym.

McGregor je sparirao s mladom borkinjom Aisling Daly te ju bacio u nokdaun udarcem u tijelo, što je Kavanagha iznerviralo.

"Nije ju udarao u glavu ili nešto slično, ali ju je udarcem u tijelo pogodio u osjetljivo mjesto, u pleksus, i oborio. Postao sam malo emotivan jer je Aisling dugo bila sa mnom i drugi dečki su patili na nju. A onda je došao taj novi tip i srušio ju pa se aktivirala moja zaštitnička priroda", prisjetio se Kavanagh.

"Zgrabio sam ga i prebio. Udarao sam ga u tijelo sve dok više nije mogao disati. Onda sam ga pogledao i upitao: 'Što ćemo? Hoćemo li se tuči ili trenirati?' Nakon toga sve je bilo u redu."

McGregor je naučio lekciju, a koliko mu je koristila, pokazuje činjenica da mu je Kavanagh i dalje glavni trener. S njim je dogurao do naslova UFC-ova prvaka u pero i u lakoj kategoriji te postao vjerojatno najpopularniji MMA borac današnjice.

Pročitajte više