Juniori i kadeti Black Belta osvojili 5 bronci na seniorskom PH u judu

Foto: JK Black Belt

Jučer je u zagrebačkoj dvorani Sutinska Vrela održano Prvenstvo Hrvatske u judu za seniore i seniorke na kojemu je nastupilo 174 natjecatelja i natjecateljica iz 38 klubova.

Najuspješnije ekipe bili su Istarski borac iz Pule te Pujanke iz Splita. No, zagrebački Judo klub Black Belt 'postigao je zapažen uspjeh sa svojim mladima judašima.

Naime, Black Belt je na seniorskom prvenstvu nastupio s četiri juniora te četiri kadeta i osvojio 5 bronci.

Od kadeta, Mateo Tomašić osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 60kg, dok je Nikola Hadži-Veljković u konkurenciji judaša do 66kg osvojio 7. mjesto.

Josip Havranek zbog ozljede nakon prvog kola više nije nastupao. Fran Šimunić odmah je u prvom kolu naletio na jakog Roberta Klačara koji je osvojio zlato, nakon čega preko repesaža nije uspio do plasmana.

5 BRONCI NA PRVENSTVU HRVATSKE ZA SENIORE! 👏🏼🇭🇷 Danas se u Sutinskim vrelima održalo PH u uzrastu seniora. Natjecanje...

Objavljuje Judo & jujitsu Black BeltNedjelja, 18. veljače 2024.

Četvero juniora četiri bronce

Juniorke Black Belta sestre Cvjetko, Jana i Nina, te Vedrana Miljević osvojile su brončane medalje u konkurenciji seniorki, a isto je uspjelo i Karlu Šestaku koji je također kao junior osvojio broncu u kategoriji seniora.

Nina Cvjetko natjecala se kategoriji do 63 kg gdje je bila i Katarina Krišto iz Dalmacijacementa koja je početkom mjeseca osvojila srebro na Paris Grand Slamu. Judaši Black Belta uskoro putuju na pripreme juniorske reprezentacije u Poreč, nakon čega juniore čeka Europski judo kup u Sarajevu, a kadete EJU kup u Poreču.

 

Pročitajte više