Mladi nogometaši Osijeka napadnuti u Splitu

Foto: Ilustracija/MUP

MLADI nogometaši Osijeka napadnuti su u subotu navečer u Splitu.
 
"Šetajući prema Rivi, u trenirkama s klupskim obilježjima, postali su meta huligana koji su ih napali samo zbog toga što su članovi Nogometnog kluba Osijek", objavili su iz Osijeka. Napadnuti su stariji pioniri i kadeti.
 
Mladim nogometašima pomogla je Splićanka Petra Mandić-Jelas, bivša nogometašica i aktivna sutkinja.
 
"Vjerojatno bi za mlade Osječane bilo i težih posljedica od potezanja za uši, poneke pljuske, vrijeđanja i pretrpljenog straha da u pomoć nije priskočila Mandić-Jelas, koja se u toj situaciji ponijela hrabro i odlučno i napadnute mladiće zaštitila od daljnjeg maltretiranja i svojim automobilom prevezla do njihova hotela. Stoga se gospođi Mandić-Jelas NK Osijek iskreno zahvaljuje i u ime roditelja naših igrača kojima ovo splitsko gostovanje nikako neće ostati u lijepoj uspomeni."
 
Policija traga za napadačima
 
U splitskoj policiji za Index su rekli da su zaprimili dojavu o dva incidenta, ali i da nema informacija da je bilo fizičkog kontakta.
 
"Oko 20 sati verbalno su napadnute dvije grupe kadeta Osijeka u Bribirskoj i Ulici Slobode. Nema informacija da je bilo fizičkog kontakta. Tražimo tko ih je napao", rekli su iz policije.
 
Nije ovo prvi put da se sportaši napadaju u Splitu. Ranije ove godine napadnuti su vaterpolisti Mladosti od kojih je jedan zadobio lakše ozljede.
 

Pročitajte više