Mladi veznjak Bayerna odabrao Hrvatsku

Foto: Guliver Images/Getty Images

18-GODIŠNJI veznjak Bayerna Fabian Benko odlučio je igrati za hrvatsku reprezentaciju, potvrdio je Hrvatski nogometni savez.

"Benko se pridružio Bayernu sa samo sedam godina te je prošao nogometnu akademiju bavarskog velikana, a ovoga ljeta upisao je prvi službeni nastup za Bayern u pobjedi od 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u DFB Kupu.

Radi se o igraču rođenom 1998. godine, i HNS je već duže vremena u kontaktu s Benkom i njegovom obitelji. Razgovori su se pogotovo intenzivirali još tijekom priprema za U-17 Svjetsko prvenstvo u Čileu, kao i pred nastup hrvatske U-19 reprezentacije na ljetos održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Današnjim telefonskim razgovorom između oca igrača i tehničkog direktora HNS-a, dr. Romea Jozaka, 18-godišnji veznjak rođen u Münchenu i njegova obitelj odlučili su između Hrvatske i Njemačke odabrati crveno-bijelu šahovnicu, te će Fabian doći na okupljanje U-21 reprezentacije pred nadolazeću utakmicu protiv Švedske 10. listopada i konkurirati za nastup.

Ovo je veliki nogometni dobitak za Hrvatsku, ali i pokazatelj nogometne strateške snage HNS-a u međunarodnim okvirima", stoji u priopćenju HNS-a.

Benko će se priključiti mladoj reprezentaciji koja u listopadu igra protiv Švedske. Riječ je o vrlo važnoj utakmici, jer bi Hrvatska u slučaju pobjede izborila plasman na Euro u Poljskoj.

Pročitajte više