U21 Euro

Mladoj Hrvatskoj treba čudo za prolazak u polufinale Eura

Foto: EPA

MLADA reprezentacija Hrvatske na startu Europskog prvenstva doživjela je težak poraz od Rumunjske (1:4). 

Time je momčad Nenada Gračana gotovo znatno umanjila šanse za prolazak među četiri najbolje reprezentacije. Pobjednik skupine izborit će prolazak u polufinale u koje će i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz sve tri skupine. 

"Pokušat ćemo izvući pouke iz ovog poraza, u sportu i poraz može biti pobjeda ako se shvate uzroci poraza", poruka je Gračana koji ne odustaje od borbe za polufinale.

Hrvatska nakon najtežeg poraza u povijesti na europskim prvenstvima teško može biti najbolja od tri drugoplasirane reprezentacije pa se kao jedina mogućnost za prolazak skupine nameće osvajanje prvog mjesta. 

Da bi to ostvarila, Hrvatska za početak mora u petak pobijediti Francusku, jednog od favorita natjecanja, i Englesku. Tako bi imala šest bodova, ali bi i dalje ovisila o drugim rezultatima, posebno o Rumunjima jer se u slučaju istog broja bodova gleda međusobni omjer, a Rumunji bi s još samo jednom pobjedom stigli do šest bodova, maksimuma koji Hrvatska može osvojiti do kraja grupne faze.

Hrvatska je u teškoj situaciji i ako zajedno s Rumunjskom i Francuskom bude imala po šest bodova. U tom slučaju prvo mjesto osvojit će reprezentacija koja bude najbolja u međusobnim ogledima, a Hrvatska tu već zaostaje zbog jučerašnjih 1:4 i mora uvjerljivije od toga pobijediti Francuze. 

Plasman u polufinale je bitan jer donosi nastup na Olimpijskim igrama, što nije uspjelo ni jednoj hrvatskoj nogometnoj generaciji.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više