ROMANTIKA KUPA

MLADOST - HAJDUK 0:2 Splićani se namučili kod trećeligaša za osminu finala Kupa

Foto:Josip Regovic/PIXSELL

HAJDUK je u susretu šesnaestine finala Kupa pobijedio trećeligaša Mladost iz Petrinje 2:0. Za Hajduk su zabili Kalik u 30. i Jairo u 90. minuti.

Splićani su dosta oprezno krenuli u utakmicu. Bijeli su prvu priliku imali tek u sedmoj minuti kada je pucao Jradi s 30 metara, ali lopta je prošla pokraj gola. Trećeligaš je iznenadio pristupom. Domaćini se nisu branili, već su krenuli napadati prvu momčad HNL-a. Posebno su se u prvom dijelu istaknuli brzi napadači Mladosti koji su zadavali puno problema Vuškoviću i Svatoku. U 11. minuti dvoboja golman Ljubić je pokupio napadača Mladosti na 18 metara i zaradio žuti karton, ali spriječio opasnu priliku za gol.

Do 30. minute igrala se egal utakmica, većinom je posjed bio na sredini terena, a u 33. minuti Vušković je iz obrane povukao loptu, nitko ga nije pazio pa je fantastično centrirao za Kalika koji je pucao glavom. Prvo mu je obranio golman Mladosti, no Kalik je naišao na odbijanac i pospremio loptu u mrežu.

U 34. minuti jedan centaršut Mladosti skoro je završio golom, no lopta je prošla metar od vrata Hajduka. 

U nastavku je Hajduk preuzeo posjed lopte, a domaćini su čekali pogrešku Hajduka kako bi došli do prilike za 1:1, no nisu uspjeli. U 73. minuti Lovrić (Mladost) je pucao s pet metara, ali malo pored Ljubićevog gola. Samo dvije minute kasnije dogodila se nova parada golmana Hajduka, spasio je siguran gol. U zadnjih pet minuta domaća momčad je dosta pala, a jedan od najboljih napadača HNL-a, Brazilac Jairo, pobjegao je obrani Mladosti i sjajno lobao Kovačevića za potvrdu pobjede 2:0 i prolaz dalje.

Hajduk (4-2-3-1)

Ljubić - Bašić, Svatok, Vušković, Dolček - Jurić (c), Kalik, - Jradi, Hamza, Teklić - Jakoliš

Torcida u Petrinji:

 

Pročitajte više