VATERPOLO

Mladost najavila finale protiv Juga: "U nedjelju ćemo igrati kao da nema sutra"

Foto: Pixsell

MLADOSTAŠE u nedjelju očekuje najvažnija utakmica sezone. Treća utakmica finalne serije Hrvatskog prvenstva s dubrovačkim Jugom igra se na bazenu Mladosti u 16 sati.

Nakon prve dvije utakmice Gospari vode 2:0 i pobjeda ih dijeli od naslova prvaka. Ipak, Žapci vjeruju kako na domaćem terenu mogu do pobjede.

"Nažalost, pali smo u taj zaostatak 2:0 za Jugom, ali ne predajemo se. Pokazali smo da možemo jako dobro s njima igrati, iskustvo je prevagnulo dosad na njihovu stranu. Sada moramo probati obraniti domaći teren, nadam se da ćemo u tome uspjeti. Nemamo više što kalkulirati, idemo na njih iz svih oružja pa kako završi", izjavio je kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

U drugoj utakmici igranoj u Dubrovniku prošle subote Jug je tijesno slavio 10:9, a trener Zoran Bajić pohvalio je nastup svojih igrača u tom susretu, posebno igru s igračem manje te je istaknuo kako su u igri od Juga primili svega jedan pogodak. Upravo zbog toga s optimizmom očekuje nedjelju i priliku za uzvrat starom rivalu.

"Gledat ćemo biti pravi kao što smo bili u Dubrovniku. Želja nam je da odigramo kvalitetno, konačno pobijedimo Jug i nastavimo seriju tako da ih ozbiljno stavimo u problem i ugrozimo njihovo slavlje. Mogu vam obećati da ćemo u nedjelju igrati kao da nema ponedjeljka, čvrsto i agresivno."

Prije Juga Mladost putuje u Hannover gdje ih očekuje utakmica s Waspo 98 u Ligi prvaka. Utakmica se igra u srijedu, 15. svibnja, u 19 sati.

"Odmarat ćemo u Hannoveru Marcelića i Ćuka, ciljano. Marcelića da se što bolje pripremi za finale s Jugom, a Ćuka jer ima problema s blažom ozljedom leđnog dijela lopatice. Nadam se da ćemo, iako nismo kompletni, nastaviti sa serijom dobrih igri i doći do pobjede", dodao je trener Mladosti.

Pročitajte više