Mlinarić: Srbija ima ono što Hrvatska nema

Foto: Profimedia

HRVATSKA je izbacila Brazil nakon drame jedanaesteraca te drugi put zaredom izborila finale Svjetskog prvenstva. Za finale će u utorak od 20 sati igrati protiv Argentine, koja je također na penale izbacila Nizozemsku.

Legendarni bivši dinamovac Marko Mlinarić za srpski SportKlub je komentirao veliki uspjeh Hrvatske. "Nogomet, sport općenito, najveća je i najpozitivnija stvar jedne zemlje, bavimo se sportom na svakom dijelu zemaljske kugle, uživajmo u sportu", rekao je Mlinarić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske, pa dodao:

"Magija nogometa, nepredvidivost veličanstva zvanog nogomet. Od izgubljene utakmice do neopisivog slavlja, od 0:1 do izjednačenja Dinamovim proizvodom, kombinacijom Oršića i Petkovića, uz pomoć tragičara Marquinhosa koji je skrenuo loptu u mrežu, a onda i penal, gdje se Marquinhos ponovno uključio."

"Kapa dolje sredini terena, Juranoviću, Lovrenu, Gvardiolu, fenomenalnom Livakoviću..."

Posebno je pohvalio vezni red Hrvatske i kapetana Luku Modrića. "Pohvale izborniku Daliću, pohvale momčadi, igračima… Golman Livaković je fenomenalno čuvao mrežu, Nisam brojao, čitao sam da je srušio Szczesnyjev rekord u Kataru, imao je 11 obrana, važan posao odradili su Juranović, Lovren i Gvardiol… Veza Kovačić, Modrić, Brozović je kao švicarska banka. I da ne nabrajam dalje. Možda još jednom apostrofirati nenadmašnog Modrića, srce momčadi, koja se može pohvaliti sjajnim ambijentom. Kape dolje.

Hrvatska je postala prepoznatljiva, o Hrvatskoj se priča na sve strane, Hrvatska je na naslovnicama svih svjetskih novina, što je fantastično, ipak smo mala zemlja, a rezultati su iznad svih očekivanja. Veliki Brazil je poražen! Sreća? Svima treba sreće, Hrvatska je imala sreće, Hrvatska je zaslužila sreću."

"Srbija ima Mitrovića i Vlahovića, igrače kakve Hrvatska treba"

Hrvatsku u polufinalu čeka Argentina. "Novi korak, novi izazov, nova nada, novi susret s Argentinom, prije četiri godine na SP-u u Rusiji 3:0 u grupnoj fazi, strijelci Rebić, Modrić i Rakitić. Podsjetnik koliko se treba ugledati na ono što je bilo lijepo i pokušati se ponovno istuširati", rekao je Mlinarić pa srpskim kolegama otkrio što Hrvatskoj nedostaje.

"Srbija ima ono što Hrvatska nema, Srbija ima Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića, takav tip igrača je potreban da bi se stvari ranije rješavale u najzahtjevnijim utakmicama, kakva je nadolazeća s Argentinom."

Pročitajte više