Moćni Francuzi u obranu naslova krenuli pobjedom nad Makedonijom

Foto: Hina

AKTUALNI olimpijski, svjetski i europski prvaci Francuzi uspješno su krenuli u pohod na novo zlato. U prvom kolu svladali su Makedoniju s uvjerljivih 30:23.

Francuska reprezentacija gotovo identično otvara svako prvenstvo na kojem nastupa. Tromo, sporo, bezidejno, a onda u drugoj polovici turnira eksplodiraju. Ne sumnjamo da će tako biti i u Poljskoj.

Makedonci pali u finišu utakmice


Nikola Karabatić i društvo neuvjerljivo su otvorili utakmicu protiv Makedonije. Nisu se nikako mogli odvojiti od protivnika, koje je po običaju vukao Kiril Lazarov. Ključan trenutak dogodio se u 51. minuti kada je Mahe zabio za 23:22, a odmah u nastavku utakmice Abalo je ukrao loptu Makedoncima i iz kontre zabio za dva razlike.

Izabranici Ivice Obrvana u potpunosti su pali pa se razlika na semaforu samo povećavala. U konačnici je Francuska slavila s plus 7.

Karabatić loše otvorio turnir

Nikola Karabatić ovu utakmicu neće pamtiti po dobrom, jer mu je realizacija šuta bila tragičnih 29 posto (2/9). Najbolji strijelac kod Francuske bio je Cedric Sorhaindo sa šest golova, dok je Makedonce predvodio Lazarov s devet golova.

Pročitajte više