Modri junak Miro: Eh, kada bi barem ovaj hat-trick najavio bolje dane u Dinamu...

ČEŠKI napadač doživio je nogometnu renesansu u Dinamu nakon što je posljednjeplasiranoj Croatiji iz Sesveta zabio hat-trick, prvi u njegovoj nogometnoj karijeri.

Dan nakon što je Miroslav Slepička zabio tri komada Croatiji iz Sesveta, odmah je osvanuo i na press konferenciji maksimirske momčadi.

Član uprave NK Dinamo zadužen za komunikacije Siniša Jagodić novinare je upoznao s naslovima u dnevnim tiskovinama vezanima uz češkog napadača Dinama, vjerojatno aludirajući kako je konačno i u medijima osvanulo da je Slepička nešto dobro napravio.

"Jako sam sretan zbog toga što sam postigao tri pogotka. Možda sam i prije mogao početi zabijati golove, ali u nogometu treba imati dosta sreće. Prvi gol mi je dosta pomogao da se oslobodim straha, no to je tako uvijek. Kada zabijete prvi onda je puno lakše".

Češki napadač je jučer doista imao svoj dan. Njegov hat-trick, doduše protiv posljednjeplasirane Croatije, veliko je dostignuće za napadača koji je uglavnom u drugom planu te ne dobiva često priliku u prvih 11.

"Svaki gol koji zabijem na treningu te u prijateljskim utakmicama diže mi samopouzdanje. Bilo bi odlično kada bi ovo bio početak velike golgeterske serije", kaže sa smiješkom Slepička.

Pitanje je hoće li ga Jurčić nakon ovog hat-tricka možda i više koristiti u sljedećim utakmicama.

"Nisam s trenerom o tome razgovarao. Ne opterećujem se s time, odradio sam svoj dio i to je najbitnije. Iako nisam bio u prvom planu, zadovoljan sam otkako je Kruno Jurčić trener.

Hoće li stići poziv za nastup u dresu češke reprezentacije?

"Ne zna se tko će biti izbornik, nakon toga će puno toga biti jasnije".

Kako se nosi s medijskim pritiscima, mediji u Hrvatskoj ga baš ne maze otkako je došao. Motivira li to Slepičku ili mu smeta?

"Ne obraćam previše pozornost na medijske napise, nisam obraćao pozornost niti u Češkoj", zaključuje Slepička.

M.Š.
Foto: Robert Belošević (Cropix)

Pročitajte više