Modrić (38) je primio loptu blizu centra. Pogledajte što je slijedilo

Screenshot: SportKlub

LUKA MODRIĆ je zagazio duboko u 39. godinu, ali sinoć je po tko zna koji put pokazao da je bez obzira na debelo veteransku dob najbolji kada je najteže i najpotrebnije. U 172. nastupu za Hrvatsku je protiv Armenije na Maksimiru igrao posljednji, ključni meč kvalifikacija za Euro u kojem je reprezentaciji čiji je kapetan igrala samo pobjeda kako bi se izravno plasirala na EP.

Hrvatska je to i uspjela slavljem 1:0, u kojem je briljirao Modrić. Odigrao je svih 90 minuta tijekom kojih je imao nevjerojatnih 130 dodira s loptom te čak 94 točna dodavanja od 104 pokušaja. Savršen je bio u driblinzima, sa sva tri uspješna prolaska suparnika. Među njima se ističe Modrićeva akcija iz 75. minute, koju je počeo slanjem lopte Marcu Pašaliću na desno krilo te njenim povratnim primanjem.

Dobio ju je natrag nakon što je prešao centar, odakle je krenuo u nezaustavljiv dribling u sprintu. Putem do suparničkog gola nanizao je nekoliko suparnika i onda dodao Anti Budimiru pred golom, ali je novi gol Hrvatske spasio Ognjen Čančarević, Srbin koji je briljirao na vratima Armenije. No vječni Modrić je ovom akcijom svejedno oduševio Maksimir. 

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ MODRIĆEVU AKCIJU

Pročitajte više