Modrić: Ćorluka i ja ćemo stvoriti hrvatski štih u Tottenhamu

LUKA MODRIĆ dao je prvi intervju otkad je prešao u Tottenhama za Sportske novosti. Hrvatski reprezentativac je svjestan da je došao u veliki klub, a kaže da su ga sjajno primili. Veznjak Spursa je odigrao nekoliko pripremnih utakmica, a zabio je i svoj prvi gol u novom klubu.

Modrić je objasnio razliku između igranja u Dinamu i Tottenhamu.

"Sve je odlično i zaista tako mislim, a odlično su me primili. Pripreme s Tottenhamom su mi bile najteže u životu. Svi se na treningu maksimalno zalažu i žestoko se trenira. U Dinamu to ipak nije bio slučaj, tamo nismo uvijek davali maksimum", rekao je Modrić.

"S koljenom nije ništa ozbiljno"

Nedavno je Modrić imao problema koljenom zbog čega je propustio jednu pripremnu utakmicu, ali kaže da nije ništa ozbiljno.

"Koljeno me boli kad trčim pa klub nije htio riskirati nakon utakmice s Celticom. To traje već duže vremena ali najvažnije je da nije ništa ozbiljno."

"Siguran sam da ću se dobro snaći u Premiershipu"

Kad je Modrić došao na Otok bilo je i kritika da se neće snaći u tamošnjem nogometu jer je sitan, no igrač vjeruje da će kritičare razuvjeriti.

"To ćemo još vidjeti, ali sam siguran u sebe. Imam povjerenja u vlastite sposobnosti i siguran sam da ću se dobro snaći u Engleskoj."

"Možemo opet svladati Engleze"

Modrić kaže da se najviše druži sa Dmitrom Berbatovim te da klub očekuje barem mjesto iza Manchestera, Liverpoola, Chelseaja i Arsenala. Veznjak hrvatske reprezentacije se osvrnuo i na skorašnje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Još ne govorimo o utakmici s Engleskom ali sam siguran da smo još bolji nego u kvalifikacijama za Euru na kojima smo dva puta svladali Engleze. Iako nam se ozlijedio Eduardo mnogo smo naučili na Euru i možemo opet pobijediti Engleze."

"Ćorluka i ja ćemo ostaviti hrvatski štih u Tottenhamu"

Uskoro će mu se u Tottenhamu priključiti Vedran Ćorluka, nekadašnji suigrač iz Dinama.

"Ako dođe, Ćorluka i ja ćemo stvoriti hrvatski štih u Tottenhamu. Bilo bi mi drago ponovo igrati s njim", zaključio je Modrić.

M.Pa.
Foto: Tottenham (Modrića vole i najmlađi navijači Spursa)

Pročitajte više