Modrić, De Bruyne, Salah i Son. Insajder otkrio "plan saudijskog pregovarača"

Foto: EPA

STRUČNJAK za transfere Rudy Galetti objavio je kako "saudijski pregovarač dovršava detalje strateškog plana za idući ljetni prijelazni rok" u kojem će pokušati, među ostalima, dovesti Luku Modrića, Kevina De Bruynea, Mohameda Salaha i Son Heung-mina. Galetti tvrdi da će Saudijci uskoro stupiti u kontakt s navedenim igračima Reala, Manchester Cityja, Liverpoola i Tottenhama.

Podsjetimo, brojne europske zvijezde u ljeto 2023. napustile su najbolje klubove Starog kontinenta i preselile se u Saudijsku Arabiju. Tako su se nogometaši poput Karima Benzeme, N'Gola Kantea, Rubena Nevesa i Marcela Brozovića pridružili Cristianu Ronaldu u bliskoistočnoj zemlji.

Javni ulagački fond Saudijske Arabije (PIF) preuzeo je četiri najveća kluba u zemlji - Al Ittihad, Al Nassr, Al Hilal i Al Ahli - te im dao gotovo neograničene financije za plaćanje najboljih nogometaša. Ostalih 14 prvoligaša također ima poznata imena u sastavu.

Modrić će biti jedna od meta saudijskih klubova

U nedavno završenom zimskom prijelaznom roku nije bilo toliko velikih transfera, no prema Galettiju, na ljeto se pripremaju nove ponude. Među onima koji su već dobili nekoliko njih, a sada im slijede nove, jest i Modrić.

Legendarnom veznjaku hrvatske reprezentacije na kraju sezone istječe ugovor s Realom. Prošle godine potpisao je novi jednogodišnji i tako odbio stotine saudijskih milijuna. No, sada je, na pragu 39. rođendana, ispao iz prvog sastava trenera Carla Ancelottija, pa se očekuje njegov odlazak iz Reala.

Modrić ima nekoliko opcija: otići u Saudijsku Arabiju ili MLS, vratiti se u Dinamo, nastaviti karijeru u nekom od neimenovanih europskih klubova koji ga navodno žele, završiti karijeru, pa čak se i priključiti Ancelottiju u stručnom stožeru Reala.

Pročitajte više