Modrić je bio u Dubaiju dok su hrvatski igrači predstavljali novi dres. Evo zašto

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ bio je najveća zvijezda i prvi govornik sportskog dijela programa 13. izdanja Sharjah Ramadan Majlisa, simpozija koji se održava u Dubaiju, na kojem stručnjaci govore na temu sporta, religije, umjetnosti i poduzetništva. Kapetan hrvatske reprezentacije i veznjak Real Madrida sudjelovao je u dijelu programa u kojem se govorilo o uvjetima i potrebnom za razvoj nogometnih talenata.

Teme su bile i kako igrači uspijevaju što je duže moguće održavati profesionalnu karijeru, kao i razvoj novih nogometnih generacija, njihova spremnost i vještine. Dok su se hrvatski nogometaši počeli okupljati u Zagrebu za turnir koji će igrati u Kairu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo i pritom predstavili novi dres, Modrić je u Dubaiju odgovarao na pitanja tamošnjeg novinara Ahmeda Sultana. Među njima su bila i dugovječnost njegove karijere te opcije za budućnost.

Ponuda ima, mora odabrati koju želi

Poznato je da Modrić ima ugovor s Real Madridom do kraja aktualne sezone i da više nije u prvom planu svog trenera Carla Ancelottija. Spominju se ponude iz Saudijske Arabije u koju su mnoge nogometne zvijezde, poput Cristiana Ronalda, Karima Benzema i Neymara, otišle nakon što su prihvatile bogate ugovore.

Zna se i da ga želi Inter Miami u MLS-u, a u posljednje vrijeme počelo se pisati i da bi mu Real mogao ponuditi novo jednogodišnje produženje ugovora.

Modrić: Ne postoji bolji klub od Reala

"Ne znam hoću li ostati u Realu. Ne postoji bolji klub, svi ostali su stepenica niže. Volim nogomet i želim ga nastaviti igrati. Cilj je nastaviti pobjeđivati i osvajati trofeje s Realom", rekao je Modrić i istaknuo da je premašio vlastita očekivanja od karijere u Madridu i posebno se osvrnuo na Ligu prvaka:

"Mislio sam da ću osvojiti jednu ili dvije Lige prvaka u ovom klubu. Već to bi bilo spektakularno. Ali osvojio sam ih pet, to je ludo. Real je posebno povezan s tim natjecanjem, kad čujemo himnu tog natjecanja, kao da se transformiramo, postajemo bolji i igramo bolje. Teško je to objasniti, ali kao da smo s Ligom prvaka povezaniji nego drugi klubovi."

Pročitajte više