LIGE PETICE

Modrić je gazda Reala: Bale je gurao sve čestitare, ali jednog nije smio

Foto: Gulliver / Getty Images

REAL je u 25. kolu La Lige jedva slavio važnu pobjedu 2:1 kod Levantea. Pobjednički gol u 78. minuti postigao je Gareth Bale iz poklonjenog penala, nakon čega nije htio slaviti sa suigračima.

Razlog za to nije što je smatrao da je zabio iz nepostojećeg kaznenog udarca, nego jer je bijesan statusom u momčadi. Ne samo da najskuplji igrač u povijesti Reala više nije prvotimac, nego je čak izgubio i status prve rezerve. 

Kod Santiaga Solarija napadački trio čine Vinicius Junior, Benzema i Vazquez, a Bale je ušao kao zamjena za Francuza tek u 74. minuti. 

Usprkos tome i čestim ozljedama, gol za pobjedu kod Levantea mu je već 13. ove sezone. Ali nakon što ga je postigao, ljutito je odgurnuo Vazqueza koji ga je pokušao zagrliti i pobjegao od ostalih suigrača koji su čekali da mu čestitaju. Marca, najčitaniji španjolski dnevnik, ovu neobičnu i indikativnu scenu stavila je na naslovnicu današnjeg izdanja:

Bale je pe prema centru otrčao kao da je pred kraj zabio gol za smanjenje zaostatka, a ne za pobjedu. Pri tome je izgledao kao strano tijelo u ekipi, onaj koji ne želi imati veze s ostalima u momčadi. 

Međutim, onaj koji je gurao sve čestitare, jednog ipak nije smio. Luki Modriću je poletio u zagrljaj, po čestitku i utjehu, što nije promaknulo španjolskim medijima:

Oni ovu scenu vide kao još jedan u nizu indikatora koliki je Modrić autoritet u momčadi Reala i to ne samo zato što ovu utakmicu zbog suspenzije nije igrao kapetan Sergio Ramos.

Pročitajte više