"Modrić je ogorčen što je tek peti veznjak Reala, ali ima plan. Opet će biti glavni"

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (38) je od ključnog igrača Reala postao rezerva, tek peti izbor za veznjaka. Sve tri utakmice na početku sezone ulazio je kao rezerva, i to malo. Ukupno je na tim mečevima dobio manje od sat vremena. Nije tajna da je zbog toga bijesan, o tome pišu svi španjolski mediji. Posebno zato što Realu sjajno ide i bez Modrića s novom, mladom, potentnom i dominantnom vezom.

"Realov plan razbjesnio je ovna Modrića"

Španjolski Relevo pod naslovom "Realov plan razbjesnio je ovna Modrića" piše: "Hrvat jedini od šest Realovih veznjaka nije bio u početnoj postavi za utakmice na početku sezone. Što je još gore za Modrića, toliko je pao u Realu iako novi Ancelottijev sustav igre ima jednog veznjaka više nego ranije. Hrvat se tako susreo sa situacijom koja mu je potpuno nepoznata u klubu čija je legenda. Naravno da ju je dočekao namrštene face." 

"Modrić je od prvog postao tek peti veznjak Reala"

Španjolci ističu: "Modrić je još jedno i zadnje produljenje ugovora na još jednu sezonu zaslužio prošle sezone igrama, a ne starom slavom, ali mu je Ancelotti nakon obnove ugovora rekao da su ove sezone u prednosti Tchouameni, Valverde, Camavinga i Bellingham. Tako je i bilo u prve tri utakmice, samo je kod Almerije umjesto Camavinge igrao Kroos. No on i druga legenda Modrić svedeni su na epizodne uloge." 

"Ogorčen je, ali se ne predaje"

Ipak dodaju: "Ljudi iz kluba koji znaju Modrića uvjeravaju nas da Modrić zbog toga jest ogorčen, ali da se nikako ne predaje. Njegovo ponašanje na klupi i u svlačionici prema suigračima je za primjer. Istovremeno se na svakom treningu bori kako bi povratio ulogu nezamjenjivog. Modrić zna da je sezona duga i ne želi se od Reala oprostiti iz pozadine. To želi napraviti opet kao glavni, odlučujući igrač, i to u dijelu sezone kada se bude igralo za trofeje. Najbolji dokaz Modrićeve pobune je to što je usprkos poodmakloj dobi nastavio igrati za Hrvatsku do Eura idućeg ljeta, kada i s reprezentacijom želi uzeti trofej."

"Ancelotti mu je poslao poruku"

Relevo podsjeća za kraj: "Prošle sezone Modrić je imao problema s ozljedom, ali je na kraju s 3162 minute u igri bio 11. kod Ancelottija. Upravo je trener na presici prošlog tjedna izjavio: 'Naravno da je Modrić nesretan što ne igra, to je za njega neprirodno.' Trener je izborom igrača zadnjih tjedana natjerao Hrvata da shvati kako mlade snage nadiru i da je smjena generacija nužna, ali i da će on igrati kad bude najvažnije."

Pročitajte više