Modrić je prema Transfermarktu već osvojio Zlatnu loptu

Foto: EPA (montaža Index)

KAPETAN hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić nedavno je osvojio FIFA-inu nagradu za najboljeg igrača svijeta te UEFA-inu za najboljeg igrača Europe.

Modrić je tako zaustavio dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija koji su godinama osvajali spomenute nagrade.

Iza Modrića je godina iz snova u kojoj je pokazao da je najbolji hrvatski nogometaš u povijesti. Prvo je s Realom osvojio svoj četvrti naslov u Ligi prvaka, a onda je kapetanski vodio Hrvatsku do povijesnog srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. 

Nakon finalne utakmice, Modrić je dobio nagradu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva.

Bivši igrač Dinama i Tottenhama osvojio je sve individualne nagrade koje je do sada mogao osvojiti, a ostala je još samo jedna - Zlatna lopta koju dodjeljuje France Football. 

Modrić je veliki favorit za osvajanje Zlatne lopte, a dobitnik će biti poznat 3. prosinca. Posljednji osvajač, a da nije Messi ili Ronaldo, bio je Brazilac Kaka davne 2007. godine.

Transfermarkt, ugledni njemački portal specijaliziran za transfere i statistiku, već je u rubrici trofeja dodao Modriću Zlatnu loptu. Iako je vjerojatno došlo do zabune jer će se ime dobitnika znati tek za dva tjedna, Luka će po svemu sudeći u Madrid ponijeti i najveću nagradu za jednog nogometaša.


Pročitajte više