Modrić: Kako da igramo dobro pored ovakvih protivnika?

I UZ POLA gasa, redovito je igrač utakmice. To će možda puno više reći o ritmu našeg nogometnog prvenstva, nego o trenutnoj formi Luke Modrića. Kapetan ne blista, ali se i dalje izdiže iz Dinamovog sivila. Razgovarali smo nakon utakmice sa Slaven Belupom u četvrtfinalu Kupa. Modrić je bio autor prvog pogotka, s 18 metara iz slobodnjaka je zatresao mrežu Koprivničana.

> Soldo polako gubi živce: Navijači osjete da Dinamo može bolje

> Uz žalosnu partiju do polufinala Kupa

"Prošli smo u polufinale, a to je najvažnije. Zabili smo dva gola, ali igra nije bila na visokoj razini, toga sam u potpunosti svjestan. No, ponavljam kako je ipak najvažnije da smo pobijedili. Idemo dalje; prvo Cibalija, a potom čekamo protivnika u polufinalu Kupa."

Lopta je lijepo odsjela iz slobodnjaka.

"Zabio sam ove sezone iz slobodnjaka Osijeku i Zagrebu. Sinoć sam preuzeo na sebe odgovornost, rekao sam Balabanu da želim pucati. Kada sam zabio, Bole mi nije čestitao jer sam imao feeling da će lopta ući, već zato jer je upravo njega očešala i završila u golu. To je njegov pogodak."

Što treba popraviti u Dinamovoj igri?

"Pobjeđujemo, ali ne znam koliko možemo biti zadovoljni igrom. Mislim da ćemo se dignuti kako prvenstvo bude odmicalo. Bit ćemo bolji iz utakmice u utakmicu. Utakmica na Kantridi trebala bi nam biti putokaz kako treba igrati. Nadam se da ćemo uspjeti u tome i to uskoro."

Dinamo sve češće igra na duge lopte. Gdje je nestala kombinatorika?

"U Maksimiru malo više preskačemo igru nego u gostima. Nadam se da će i to doći na svoje, da ćemo početi igrati, kombinirati, kao što je bilo prije. Iako, ne smatram da baš toliko preskačemo igru, pokazali smo neke lijepe akcije. Kažem, nadam se da će sve to uskoro bolje izgledati. No, vi morate znati da nije lako. Imamo ogromnu prednost na ljestvici, nedostaje nam prave motivacije. Isto tako, vidjeli ste Slaven Belupo. Imaju negativan rezultat iz prve utakmice, gube 1:0 u uzvratu i igraju bez napadača. A kao, traže prolaz u kupu. Tako je gotovo sa svim momčadima, dođu tu postaviti bunker. Nije lako kada nam se protivnik konstantno brani s 11 igrača."

Koga bi volio u polufinalu Kupa?

"Svejedno mi je. Neki moji suigrači žele Hajduk, meni je čisto svejedno. Dobijemo li Hajduk bit će nam sigurno teže u polufinalu. Neka dođu, ne bih imao ništa protiv da ih ponovo izbacimo u polufinalu."

Na redu su i reprezentativne obveze. Poraz u Glasgowu ne bi smio doći u obzir nakon nizozemske pljuske.

"Nikako se ne bi smjelo dogoditi da izgubimo dvije utakmice za redom. Idemo u Glasgow odigrati pravu, mušku utakmicu i vidjeti u kakvoj smo formi par mjeseci prije prvenstva. Prošlo je mjesec dana od Nizozemske, treba vidjeti gdje smo i kako izgledamo. Moja forma je ok, ali mogu puno bolje. Dizat ću se iz utakmice u utakmicu. Ali najvažnije je da kao ekipa igramo dobro, onda je i meni puno lakše igrati."

Čuješ li se s Eduardom?

"Čuli smo se nekoliko puta otkako se dogodila ta nesretna ozljeda. Ne želim ga ometati, zvat ću ga opet kad prođe neko vrijeme. Vjerojatno mu mobitel ne prestaje zvoniti, ali njemu sada treba mir i treba ga pustiti da odmara. On zna da smo mi uz njega, ne treba ga zivkati svaka dva dana."

Uskoro je prijelazni rok...

"Ne, ne. Samo to ne pitaje. Molim vas stalno, to je nešto o čemu zaista ne želim razgovarati."

Dea Redžić
Foto: Luka Travaš

Pročitajte više