Modrić među 11 najboljih gledatelja SP-a, Džeko na klupi

DVOBOJEM Kostarike i Urugvaja te četirima utakmicama iz europske zone okončane su sve kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo te su poznate sve 32 reprezentacije koje će se nadmetati u Južnoafričkoj Republici. 

Obzirom da mnogi veliki igrači neće vidjeti jug Afrike, Eurosport je sastavio listu igrača koji će preko malih ekrana gledati smotru najboljih nogometaša svijeta u kojoj se našao i naš Luka Modrić, u sredini veznog reda.

U formaciji 4-4-2 vratar je Irac Shay Given (Manchester City), desni bek je Čeh Zdenek Grygera (Juventus), lijevi Norvežanin John Arne Riise (Roma) dok stoperski par čine Rumunj Christian Chivu (Inter) i Belgijanac Thomas Vermaelen (Arsenal). Desno krilo je Ekvadorac Antonio Valencia (Manchester United), lijevo Rus Andrej Aršavin (Arsenal), a uz Modrića u sredini terena argentinski čarobnjak Juan Roman Riquelme (Boca Juniors) na kojeg ne računa argentinski izbornik Diego Armando Maradona.Napadački tandem djeluje posebno moćno - Bugarin Dimitar Berbatov (Manchester United) i Šveđanin Zlatan Ibrahimović (Barcelona).

Ništa manje impresivna nije ni klupa koje bi se posramile i najjače reprezentacije svijeta. Na njoj su: rezervni vratar Poljak Artur Boruc (Celtic), Norvežanin Brede Hangeland (Fulham), Bjelorus Aliaksandar Hleb (Stuttgart), Izraelac Yossi Benayoun (Liverpool), Togoanac Emmanuel Adebayor (Manchester City), bosanskohercegovački dijamant Edin Džeko (Wolfsburg), a na klupi za pričuve našlo se mjesta i za Antonija Cassana iz Sampdorije koji će SP, po svemu sudeći, propustiti zbog svađe s talijanskim izbornikom Marcellom Lippijem.

Pročitajte više