Modrić o Realovom ritualu: Prvi put sudjelujem u ovome, poseban je osjećaj

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ je u nedjelju sa suigračima iz Real Madrida proslavio novi naslov prvaka Španjolske poručivši da se nada i naslovu Lige prvaka za tri tjedna.

"Hvala vam što ste ovdje i slavite danas s nama. Nadam se da ćemo se opet vidjeti ovdje u lipnju", rekao je 38-godišnji Modrić tisućama okupljenih navijača na madridskom trgu Plaza de Cibeles. Real Madrid će 1. lipnja u Londonu igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. U nedjelju je u središtu Madrida proslavio 36. naslov prvaka Španjolske.

Modrić sudjelovao u tradiciji

Kapetan Nacho Fernandez je privezao Realovu zastavu oko vrata spomenika rimske božice plodnosti Cibeles, što je tradicija prilikom osvajanja trofeja, a onda su mu se pridružili dokapetani Modrić, Dani Carvajal i Toni Kroos pa zajedno podigli pehar.

"Prvi put direktno sudjelujem u ovom ritualu pa je poseban osjećaj", izjavio je hrvatski vezni igrač za televiziju Real Madrid TV. On je prošlo ljeto postao dokapetan momčadi. Modrić i Nacho su s 25 osvojenih naslova najtrofejniji igrači u povijesti Real Madrida, zajedno s nekadašnjim klupskim igračima Karimom Benzemom i Marcelom.

"Dolazili smo ovdje puno puta, ali svaki put se osjetimo nevjerojatno sretnima", rekao je Modrić tijekom proslave. "Htio bih zahvaliti ljudima koji su došli ovdje, usrećili nas i s kojima možemo uživati", dodao je.

Uvjerljiva titula Reala

Real Madrid je u subotu s 4:0 pobijedio na gostovanju Granadu, premda je uoči te utakmice već bio osigurao naslov prvaka. Tri kola prije kraja prvenstva ima 15 bodova više od drugoplasirane Girone, koja je bila najugodnije iznenađenje prvenstva.

"Liga nije bila laka jer smo imali puno problema", izjavio je Modrić misleći na brojne ozljede suigrača. "Ali pokazali smo zajedništvo, vjeru i kvalitetu, sve ono što je potrebno da bi se osvojilo prvenstvo", rekao je.

Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012., a ugovor mu istječe za mjesec i pol dana. Publika je tijekom proslave skandirala "Luka ostani!". Real Madrid je ove sezone osvojio i španjolski Superkup pobjedom od 4:1 nad Barcelonom.

Pročitajte više