HRVATSKI NOGOMETAŠI

Modrić otkrio koliko još želi igrati u Realu. To je dulje od očekivanog

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ je povodom smrti Realove legende Genta otkrio do kada želi ostati u klubu s kojim ga ugovor veže još samo pet mjeseci. "Nadam se da ću u Realu dočekati 38 godina, kao Gento", izjavio je 36-godišnji Modrić, najstariji igrač Reala, za klupsku televiziju.

Ovo je u suprotnosti s onim što španjolski mediji pišu posljednjih dana, da je Modrić s Realom dogovorio produljenje ugovora za još godinu dana, do lipnja 2023. To bi značilo da bi Modrić, rođen u rujnu, po isteku tog ugovora napustio Real kao 37-godišnjak. Sada pak on sam otkriva da bi u Realu htio ostati godinu dulje, kao veliki Gento.

Francisco Gento Lopez umro je u utorak u 88. godini. Za Real je kao lijevo krilo 1953. do 1971. odigrao 600 utakmica i postigao 182 gola. Drži tri fascinantna rekorda. Jedini je nogometaš koji je šest puta bio prvak Europe. Sa suigračem Alfredom Di Stefanom vodio je Real do pet uzastopnih europskih naslova. Konačno, rekordnih 12 puta osvojio je španjolski naslov. 

"Gento je bio jako dobra osoba. Uvijek jako skroman te je nama igračima pokazivao koliko smo mu dragi svaki put kad bismo se sreli na Bernabeuu ili kampu Valdebebas", rekao je Modrić o uzoru koji je do smrti bio Realov počasni predsjednik.

Pročitajte više