HRVATSKA NA POLJUDU

Modrić: Poljud će nas nositi do pobjede kad bude teško

Foto: Hina

PRESRETNI smo što igramo na Poljudu nakon dugo vremena - rekao je kapetan Luka Modrić na konferenciji za novinare uoči utakmice Hrvatske i Mađarske (četvrtak 20:45) u šestom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska je odradila i prvi trening Hrvatske na Poljudu nakon četiri i pol godine.

Svjetski doprvaci jedini poraz u kvalifikacijama doživjeli su baš od sutrašnjeg protivnika u Budimpešti (2:1), a uoči dvoboja na Poljudu vode u skupini E s 10 bodova, jednim više od Mađarske i Slovačke te četiri od Walesa, koji ima i utakmicu manje.

Izbornik Dalić govorio je o utakmici, ali i o tome kako je mislio da će na Poljud doći kao trener Hajduka. 

S druge strane, Modrić je bio jako dobro raspoložen, a presica je krenula od njegovog gola Granadi za Real, ali je želio pričati samo o sutrašnjoj utakmici.

Svi očekuju da ćeš zabiti golčinu kakvu si zabio Granadi i donijeti pobjedu Hrvatskoj.

"Hvala na tome. No, najbitnije je da sutra pobijedimo i odigramo veliku utakmicu pred našom publikom, a najmanje je važno tko će ga zabiti", započeo je.

Kakav je osjećam doći u Split?

"Srce za sada tuče dobro. Sretni smo što smo na Poljudu. Najviše se sjećam Gruzije kada smo pobijedili 2:1 na putu do Eura u Poljskoj golovima Kalinića i Mandžukića. Publika nas je nosila do pobjede, okrenuli smo rezultat. Sutra očekujem da nas Poljud pogura prema pobjedi kad bude teško. Ponavljam, jako se veselimo i presretni smo što igramo na Poljudu nakon dugo vremena".

Izbornik Mađarske navijao je za vas u Rusiji, što kažeš na to?

"Dolazila nam je podrška iz cijelog svijeta, osim iz Francuske. Drago mi je. Eto, hvala mu", odgovorio je Modrić, pa najavio sutrašnju utakmicu protiv Mađarske.

"Najvažnije je kako ćemo mi ući u utakmicu. Kada je naš pristup pravi, kao protiv Slovačke, Walesa ili kroz prvih pola sata protiv Azera, to je to, to je put. Ako ne budemo na sto posto Mađarska nas može iznenaditi To su već napravili, pa moramo biti na nivou od prve minute. Moramo odigrati veliku utakmicu jer imamo imperativ pobjede da uđemo mirniji u završetak kvalifikacija. Dobro smo se spremili u protekla dva dana, očekujem pobjedu, ali neće biti lako", poručio je kapetan Hrvatske.

Jeste li pod pritiskom kao kapetan? Svi očekuju tri boda i to na Poljudu gdje dugo niste igrali.

"Samo pozitivno razmišljamo, očekujemo fenomenalnu atmosferu. Ne osjećam pritisak, očekujem da će nas publika nositi do pobjede, posebno kad je teško", istaknuo je veznjak Reala.

Tko je po vama najjači u skupini?

"Ljestvica govori puno. Nama je svaka utakmica bila teška i ne bih htio nikog izdvajati".

Rakitić se vratio u reprezentaciju, razgovarali ste? 

"Ivan i ja jesmo razgovarali, ali bih to zadržao za sebe. Najvažnije je da je Ivan opet tu s nama".

Čuješ li se s bivšim igračima iz Rusije Mandžukićem, Ćorlukom, posebno uoči ovako važne utakmice?

"S njima sam u svakodnevnom kontaktu. Svakako ćemo se i sutra čuti".

I sa Srnom?

"Da, naravno", zaključio je Modrić.

Pročitajte više