"Plakao sam kao malo dijete": Modrić otkrio koji mu je najteži trenutak u karijeri

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

"TURSKA je najvažnija", poručuje Luka Modrić tri dana uoči prve utakmice Hrvatske na Europskom prvenstvu.
 
Hrvatska natjecanje u Francuskoj otvara protiv Turske u nedjelju, a Realov veznjak tu utakmicu vidi kao najvažniju. 
 
"Ako pobijedimo u prvoj utakmici, naš put do osmine finala bit će puno lakši. Nakon Turske slijedi Češka, pa Španjolska s kojom smo igrali prije četiri godine", rekao je Modrić za Marcu i osvrnuo se na utakmici s Furijom s prošlog Eura.
 
"Mislim da smo im tada bili najteži suparnik, a osvojili su natjecanje. Odigrali smo dobro iako smo izgubili 1:0. Imali smo i nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Rakitić kojem je Casillas sjajno obranio udarac. Moramo nešto naučiti iz te utakmice. S nama u skupini je bila i Italiji, kasniji doprvak. Jednostavno, nismo imali sreće."
 
 
 
"Nadam se da ćemo do utakmica sa Španjolcima već biti u drugom krugu"
 
Što očekuje protiv Španjolske u Francuskoj?
 
"Tešku utakmicu, kao i svaku protiv njih. Igramo slično, volimo imati posjed lopte. Španjolska je jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, ali se nadam da ćemo do te utakmice i jedni i drugi biti u drugom krugu."
 
"Idol mi je bio Boban, a poraz od Turske mi je najteži trenutak u karijeri"
 
Prije 18 godina Hrvatska je bila treća na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj...
 
"Bilo je to nešto posebno za Hrvatsku. Malo je nedostajalo da odemo do kraja. Zahvaljujući toj bronci, svi su počeli učiti više o našoj zemlji. Nadam se da ova generacija može ponoviti nešto slično", rekao je Modrić i otkrio tko mu je idol.
 
"Zvone Boban je bio moj idol. Nosio je desetku kao i ja. Ne bih htio uspoređivati te dvije generacije, svaka ima dobre i loše strane. Teško je uspoređivati različite generacije."
 
Prisjetio se i utakmice protiv Turske iz 2008. godine gdje je bio jedan od tragičara budući da je promašio prvi jedanaesterac u raspucavanju.
 
"Koliko sam tada samo plakao, kao malo dijete... Bio je to moj najteži poraz, ispali smo nakon penala."
 
"Želim ostvariti nešto veliko s Hrvatskom i osvojiti jedini trofej koji mi nedostaje s Realom"
 
Što želi do kraja karijere?
 
"Želim napraviti nešto veliko u dresu Hrvatske i osvojiti Primeru, jedini trofej koji nisam osvojio s Realom. Emocije u dresu reprezentacije su uvijek veće i nadam se prolasku prvog kruga u Francuskoj. Bez uspjeha s Hrvatskom nikad neću biti ispunjen."
 
Koliko još može igrati?
 
"Mislim da na ovoj razini mogu biti još četiri godine. Hoću li se umiroviti u Realu? Ne znam, ali volio bih", rekao je 30-godišnji Modrić.
 

Pročitajte više