Modrić uspio što nije nijedan Ronaldov suigrač

Foto: Guliver Image/Getty Images

CRISTIANO RONALDO osvojio je svoju petu Zlatnu loptu te četvrtu u posljednjih pet godina. 
 
Mnogi smatraju da je Luka Modrić jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo ponovno izabran za najboljeg nogometaša svijeta. Hrvatski veznjak uz Ronalda je godinama najbitniji nogometaš Reala, a u izboru za Zlatnu loptu uglavnom pobjeđuju nogometaši čija je momčad osvajala naslove. 
 
Real s Modrićem i Ronaldom posljednjih sezona dominira Europom pa nije čudno što se Portugalac uspio izjednačiti s Leom Messijem po broju nagrada za najboljeg nogometaša svijeta.
 
Koja je razlika između prve četiri Ronaldove Zlatne lopte i ovogodišnje? Ta što je prvi put u top 5 ušao i jedan njegov suigrač - Luka Modrić. 
 
Prvu Zlatnu loptu Ronaldo je osvojio 2008. godine kao igrač Uniteda, a tada je njegov najbolje plasirani suigrač bio Wayne Rooney na 13. mjestu. 
 
Gareth Bale je prije četiri godine završio na devetom mjestu, a godinu kasnije na 12. poziciji. Velšanin je i prošle godine bio najbolje plasirani Ronaldov suigrač, proglašen je šestim igračem svijeta, dok je Modrić bio na 17. mjestu. 
 
Ove godine je kapetan hrvatske reprezentacije završio iza Ronalda, Messija, Neymara i Gianluigija Buffona, a odmah ispred suigrača i kapetana Reala Sergija Ramosa. 
 

Pročitajte više